‘Varlık Barışı’ havası attı vergi borcu rekortmeni oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Varlık Barışı’ havası attı vergi borcu rekortmeni oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 00:00

Ankara’nın vergi borçluları listesi, Varlık Barışı uygulamasının ünlü ismi Ali Türkan sürpriziyle gündeme oturdu.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması sonrasında bu yılın vergi borçluları listesi yeniden şekillendi. Geçtiğimiz yıllarda listede yer alan bir çok kişi ve kuruluş, vergi borçlarını yeniden yapılandırmaya tabi tutarak, bu yıl liste dışı kaldı. Başkentin vergi borçluları listesinin başında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da iflas halindeki İmar Bankası Ankara Şubesi yer aldı. Bu şubenin vergi borcu, bu yıl 387 milyon 646 bin 393 liraya ulaştı.
5.2 milyar getirecekti
Varlık Barışı’yla kamuoyunun tanıdığı Ali Türkan ise uygulama sonrasında başkentte en fazla vergi borcu bulunan ikinci isim oldu. Türkan, 27 Şubat 2009 tarihinde Ankara Cumhuriyet Vergi Dairesine yurt dışındaki 5.2 milyar liralık kaynağı yurda getireceğini beyan ederek Varlık Barışı başvurusu yapmıştı. Ali Türkan’a bu başvuru kapsamında 104 milyon lira vergi tahakkuk ettirilmiş ve mevzuat gereği bu vergiyi takip eden ayın sonuna kadar ödemesi istendi.
Borcu yükseldi
Türkan’ın 104 milyon liralık
vergiyi süresi içinde ödememesi nedeniyle Varlık Barışı uygula-masından yararlanma hakkı ortadan kalkmıştı. Ali Türkan, söz konusu vergi borcuyla tutar ile Ankara’da devlete en fazla vergi borcu bulunan ilk 2 mükelleften biri oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!