'Vali değil memur bile olamazsın'

Güncelleme Tarihi:

Vali değil memur bile olamazsın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 21:27

Balıkesir ve Çanakkale’yi kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA), Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın yüzünden 9 aydır toplanamadığı ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

GMKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kalkınma Ajansı’nın aylardır toplanamamasının tek sebebinin Balıkesir Valisi olduğunu söyledi. Vali Yaman’a çok sert tepki gösteren Başkan Uğur, Vali Mustafa Yaman’ın Ankara’daki evini usülsüz sigortalattığı iddiasıyla “Bu suçun TCK’daki karşılığı açık. Değil Vali, Devlet Memuru bile olamazsın” dedi.

BEN YOKKEN TOPLANTIYA ÇAĞIRIYOR

Başkan Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediyesi’nin 2. Sakarya Mahallesi’nde yaptığı ‘Pazartesi Pazarı’nın açılış töreninden sonra; Türkiye-Hollanda ortak projesi haline gelen Bandırma ilçesine Rotterdam modeli liman ve sanayi yapımıyla ilgili gelişmeleri anlattı. Başkan Uğur, şöyle konuştu: “Ben ne zaman yurt dışına gitsem GMKA’nın yönetim kurulu toplantısına çağrı alıyorum. Son 35 gündür üçüncü defa Hollanda’ya gideceğim. Rotterdam’da resmi temaslarda bulunmaya devam ediyoruz. Şubat’ta Rotterdam’a Ulaştırma Bakanlığı ve Yatırım Ajansı yetkilileri, Bandırma Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyeleri ve işadamlarıyla birlikte bir gezi yapmıştık. Döndükten 10 gün sonra Başbakanımızın daveti üzerine Hollanda’ya gittik. Yarın da (bugün) Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş ile Hollanda’ya çalışma ziyaretine gidiyoruz. Balıkesir’imize Rotterdam’daki yatırımcıları getirelim, dünyanın en modern limanını Balıkesir’imize kazandıralım istiyoruz. Fakat 9 aydır yapılmayan GMKA toplantısına, yatırımcı çağırmaya çıktığımızda çağırıldık. İşi gücü Balıkesir’de kumpas hazırlamak, bütün bürokratları tehdit etmek, ortalığı karıştırmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!