Vakko sermayesini 105 milyon YTL'ye çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Vakko sermayesini 105 milyon YTLye çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 11:08

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri A.Ş. sermayesini, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 87.5 milyon YTL bedelsiz artırımla 17.5 milyon YTL’den 105 milyon YTL’ye çıkarıyor.

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri A.Ş.’nin söz konusu artırımının yanı sıra Bilfar Holding’in 12 milyon YTL bedelli sermaye artırımı dolayısıyla gerçekleştireceği hisse senedi ihracı da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydına alındı. Bilfar Holding, bu artırımla sermayesini 19 milyon YTL’den 31 milyona çıkaracak.

Öte yandan Makine Takım Endüstrisi A.Ş.’nin 22 milyon YTL’lik bedelli sermaye artırımı ise ertelendi.

DÖRT YATIRIM FONUNDA 25 MİLYONLUK İHRAÇ

Bu arada dört menkul kıymet yatırım fonu, toplam 25 milyon YTL tutarındaki katılma belgesi ihracı için SPK’ya başvurdu. Garanti Bankası A Tipi Değişken Fonu 10 milyon YTL, Finansbank’ın B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Eczacıbaşı Birinci, İkinci ve Üçüncü Fonları da 5’er milyon YTL tutarında katılma belgesi ihracına hazırlanıyor.

ALTERNATİFBANK'A 1 MİLYAR YTL SERMAYE TAVANI

Alternatifbank A.Ş.’nin kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon YTL’den 1 milyar YTL’ye yükseltilmesi amacıyla esas sözleşme değişikliği talebi kabul edildi. SPK, Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın kayıtlı sermaye tavanını 100 milyon YTL’den 500 milyon YTL'ye çıkarma talebini de kabul etti. Frigo Pak Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. de kayıtlı sermaye tavanını 12 milyon YTL’den 24 milyon YTL'ye çıkarmak için başvuruda bulundu.

GARANTİ YATIRIM’IN ACIBADEM HİSSESİ ALIMI

Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin, Almond Holding A.Ş.’nin 10 Ocak’ta gerçekleştirdiği pay satın alma işlemi sonucunda, Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 61.23’ünü temsil eden payları edinmesi nedeniyle, kalan yüzde 30.3 oranındaki sermayeyi temsil eden payların, SPK mevzuatı çerçevesinde diğer pay sahiplerine çağrıda bulunarak satın alma talebi olumlu karşılandı.

Pay başına çağrı fiyatının belirlenmesiyle ilgili olarak, Almond Holding tarafından (B) grubu paylar için ödenen 7.50 dolar bedelin YTL’ye çevrilmesinde, 16 Ağustos 2007 tarihinde geçerli Merkez Bankası Döviz Alış Kuru ile çarpılması sonucu elde edilecek YTL bedel ile, çağrı süresinin başlamasından önceki iş günü saat 15.00’te Merkez Bankası’nca belirlenen alış kuruyla çarpılmasıyla elde edilecek YTL bedelden yüksek olanı esas alınarak hesaplama yapılacak.

Almond Holding’in çağrı işleminde çağrıya olumlu yanıt verecek pay sahiplerine yapılacak ödemelerin, talep gününü izleyen ikinci iş günü sonuna kadar yapılması hususundaki talebinin aracılık sözleşmesinin ve Çağrı Bilgi Formunun bu çerçevede revize edilecek.

BATIÇİM HİSSEDARLARINA ÇAĞRI MUAFİYETİ

Belgin Egeli, Yıldız İzmiroğlu, Sevinç İzmiroğlu, Feyyaz İzmiroğlu ve Fatma Gülgün Ünal adlı yatırımcıların elinde bulundurdukları Batıçim payları nedeniyle, Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği hükümleri gereğince diğer ortaklara çağrıda bulunma yükümlülüğünden, yönetim hakimiyetinde herhangi bir değişiklik olmadığı gerekçesiyle muafiyet başvurusu olumlu karşılandı.

AKBANK’A PARA CEZASI

Akbank’ın Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği çerçevesinde yapılması gereken özel durum açıklamasının gecikmeli olarak ve Kurul talebi üzerine 22 Eylül 2006’da yapılması nedeniyle Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Kurtul hakkında Sermaye Piyasası Kanunu’nun 47/A maddesi çerçevesinde işlem yapılmasına ve 2006 yılı için geçerli asgari idari para cezası tutarı olan 10 bin 980 YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!