Vakıflara 1.1 trilyon

Güncelleme Tarihi:

Vakıflara 1.1 trilyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

1999 bütçesi, Komisyon'da verilen ödeneklerle toplam 64 vakfa 1 trilyon 100 milyar lira para dağıttı. Maliye Bakanı Sümer Oral'ın çekimser kaldığı ve kararı Komisyon'a bıraktığı bu konuda, ödenek dağıtılan vakıfların sayısının çokluğu ve faaliyet alanlarındaki ilginçlik dikkat çekti.

Toplam 1.1 trilyon liralık ödenekten en yüksek payı, 106 milyar lira ile Türkiye Böbrek Nakli ve Diyaliz Hastalarına Hizmet Derneği aldı. Onu, 90 milyar lira ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Bektaşi Dernek ve Vakıfları, Pir Sultan Abdal Derneği izledi.

Verilen miktara göre, Bütçe'den bu yıl ödenek kullanacak vakıf, birlik ve dernekler şöyle:

50 MİLYAR: Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Birliği, Anadolu Erenler Kültür Dernekleri.

25 MİLYAR: TZOB, TEMA, Türk Güreş Vakfı, TED, İzzet Baysal Vakfı, Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı, TOSYÖV, Ankara Veremle Savaş Derneği, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı

20 MİLYAR: Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Türk Musikisi Vakfı,

15 MİLYAR: Ahmet Yesevi Vakfı, Türk Ocağı, Türk Kadınlar Birliği

10 MİLYAR: Türk Veteriner Hekimleri Birliği, İş Dünyası Vakfı, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı, Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu, Türkiye Din Eğitimi Vakfı, Ankara Kulübü Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Aydınlar Ocağı Derneği, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği, Siyasi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Aşık Veysel Derneği, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Türk Tarih Kurumu, Türkiye Aile Planlaması Derneği, Tüketiciyi Koruma Derneği, Ehl-i Beyit Vakfı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Türkiye Milli Kooperatifler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye ve Türk Dünyasında Birlik Vakfı.

5 MİLYAR: Körler Federasyonu, Altı Nokta Körler Derneği, Kamu Yararına Çalışır Türkiye Emekli Öğretmenleri Derneği, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı, Türkiye ve Türk Dünyasında Birlik Vakfı, Alzheimer Derneği, Avrupa Asya Türkiye Ekonomik Sosyal Kültürel, Araştırma Vakfı, Üniversiteli Kadınlar Derneği

2 MİLYAR: Güneş Vakfı, Demokraside Birlik Vakfı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!