Vakıfbank'a 500 milyon dolarlık kredi

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbanka 500 milyon dolarlık kredi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2005 10:49

Vakıfbank ihracatın finansmanı amacıyla, uluslararası piyasalardan bir yıl vadeli 500 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. İhracatın finansmanında kullanılacak olan kredi, Türk bankalarının son dönemde uluslararası piyasalardan aldığı en düşük faizli kredilerden biri olma özelliğini de taşıyor.

Uluslararası 22 kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen sendikasyon kredisinin anlaşması, bugün Londra'da imzalandı.
Libor artı yüzde 0.575 maliyetle temin edilen kredi, ihracatın finansmanında kullanılacak. Bir yıl vadeli kredinin faizi ise libor artı yüzde 0.30 olarak gerçekleşti. Kredinin düzenleme ücreti dahil, Vakıfbank'a toplam maliyeti ise Libor artı yüzde 0.575 olarak belirlendi. İhracatın finansmanında kullanılacak olan kredi, Türk bankalarının son dönemde uluslararası piyasalardan aldığı en düşük faizli kredilerden biri olma özelliğini de taşıyor.

BEYAZIT: TÜRKİYE'YE DUYULAN GÜVEN ARTTI

İmza töreninde konuşan Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Beyazıt, Türkiye'de son üç yılda yakalanan siyasi istikrarın ve ekonomik koşullarda meydana gelen olumlu değişimin, uluslararası piyasalarda Türkiye'ye duyulan güveni artırdığını belirtti.

Vakıfbank'ın sendikasyon kredisi talebine, uluslararası finans kuruluşlarının gösterdiği ilgi ve katılımın hem bankaya hem de Türkiye'nin geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Beyazıt, şunları kaydetti:
“50 milyon liralık sermayeden bugün 300 şubesi, 7 bini aşkın çalışanı ile 28,5 milyar YTL'lik aktif büyüklüğe ulaşan Vakıfbank, Türkiye'nin en büyük bankaları arasında yerini sağlamlaştırmıştır. Özellikle son yıllarda hızlı bir büyüme trendini yakalayan Vakıfbank, Türkiye'nin en büyük beşinci bankası haline gelmiştir. Bankamızın bu büyümesinde, reel sektörle arasında kurduğu güvene dayalı güçlü ilişkinin çok büyük etkisi vardır. Vakıfbank reel sektöre her zaman büyük destek vermiş, kriz dönemlerinde dahi reel sektörün yanında yer almıştır. İhracatın finansmanı amaçlı bu kredi ile reel sektöre desteğimizi artırarak devam ettirme imkanı bulacağız. İhracatçı KOBİ'ler başta olmak üzere hem reel sektör firmalarımızın hem de ülkemizin ihracat gücünü artırmada reel sektöre katkı sağlayacağız.”

KARAMAN: BANKAMIZIN GÜÇLÜ KONUMU SAYESİNDE  UCUZ KREDİ BULDUK

Sendikasyon kredisinde elde edilen düşük faizde, Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelerin payının büyük olduğunu kaydeden Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman ise “ayrıca bankamızın sektördeki güçlü konumu ve buna bağlı olarak geliştirilen güçlü uluslararası ilişkileri de, kolay ve ucuz kredi bulmamızda önemli rol oynadı” dedi.

Vakıfbank'ın oldukça başarılı bir yılı geride bıraktığını ifade eden Karaman, şöyle dedi: “Öncelikle son üç yılda gösterdiğimiz istikrarlı büyüme hızıyla Türkiye'nin en büyük beş bankası arasında yerimizi sağlamlaştırdık. Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz halka arz, tarihi bir talep rekoru ile noktalandı. Bugün imza attığımız sendikasyon kredisinde elde ettiğimiz düşük faizde bu başarıların payının büyük olduğu kuşkusuz. Bütün bu gelişmeler ileriye dönük projelerde bize cesaret veriyor. Aldığımız krediyi ihracatın finansmanı ve özellikle KOBİ'lerin ihracata yönlendirilmesinde kullanacağız.”
Sendikasyona Alpha Bank, American Express Bank GMBH, The Bank of Nova Scotia, The Bank of Tokyo Mitsubishi Ltd, Burgan Bank Kuwaıt, Calyon, Citibank, Emirates Bank Internationam, Erste Bank Der Oesterreihhischen Sparkassen, Fortis Bank, HSH Nordbank, HVB Group, JP Morgan PCL, Mizuho Corparate Bank, Natexis Banques Popularies, Raiffeizen Zentralbank Osterreich aktiengesellschaft, Socaite Generala Corporate and Investment Banking, Standart Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited, UFJ Bank Limited, Wachovia Bank, National Assocıation ve Westlb AG London Branch katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!