Vakıfbank sendikasyonda faizi düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank sendikasyonda faizi düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 11:31

VakıfBank; dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 13 ülkeden 26 bankanın katılımıyla, 756 milyon dolar tutarında 2008'den beri en düşük faizli sendikasyon kredisi anlaşmasını imzaladı.

Haberin Devamı

VakıfBank, 2011 yılındaki ikinci sendikasyon kredisine imza atarak, West LB AG’nin koordinatörlüğünde ve ING Bank N.V. London Branch’in ajan banka olduğu 13 ülkeden 26 bankanın katılımıyla 145 milyon dolar ve 433 milyon euro olmak üzere toplam 756 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

       

2008'DEN SONRA EN DÜŞÜK MALİYET

 

1 yıl vadeli ve Libor/Euribor + yüzde 1 maliyetle temin edilen kredi, VakıfBank’ın 2008 yılından bugüne temin ettiği en düşük maliyetli sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor. VakıfBank’ın 2011 yılında temin ettiği ikinci sendikasyon kredisi, yine dış ticaretin finansmanında kullanılacak.

 

Haberin Devamı

Krediyi değerlendiren Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "2011 yılındaki ikinci sendikasyon işlemimizi de başarı ile gerçekleştirdik. 756 milyon dolar tutarındaki bu kredi, VakıfBank’ın sağlam bilançosunu, yüksek kredibilitesini ve uluslararası finans kuruluşları ile kurduğu uzun soluklu güçlü ilişkileri bir kez daha teyit etmektedir" dedi.

 

İHRACATIN FİNANSMANI İÇİN KULLANILACAK

 

Dünyada yaşanan son dalgalanmalara rağmen 2010 yılındaki bir yıl vadeli kredinin yüzde 100‘ün üzerinde bir oranla çevrilmesinin önemini vurgulayan Kalkan sözlerine şöyle devam etti:

 

“Türkiye ekonomisi dinamik yapısı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Ülkenin hızlı ekonomik büyümesi ve sektörün güçlü yapısı önümüzü açıyor. Biz de VakıfBank olarak ülkemiz ihracatçılarına sağladığımız desteği sürdürüyoruz. İhracatın finansmanında kullanacağımız kredinin temininde, güçlü ilişkiler içinde olduğumuz bankalarla beraber büyüme odaklı stratejilerimizin sonuçlarını görüyoruz”.

 

SEKTÖRE KARŞIN VAKIFBANK'IN KARI ARTTI

 

Haberin Devamı

Bankacılık sektorünün ilk altı aydaki performansıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Kalkan, bu dönemde sektör karlılığının geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 15 gerilemesine rağmen Vakıfbank'ın karını yüzde 20 artırdığına dikkat çekti.

 

Kalkan, sene sonunda sektörün karlılığının geçen seneye oranla yüzde 10 düşerek, bu yıl başında öngörülenden daha düşük olacağını düşündüklerini de belirtti. Kalkan, Vakıfbank'ın ise sektördeki durumun tersine sene sonunda karlılığını en az geçen seneki düzeyde tutacağını söyledi.

 

TOPLAMDA 1.83 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

 

Banka'nın Genel Müdür Yardımcısı Birgül Denli ise bu yıl içindeki ikinci sendikasyon kredisiyle, VakıfBank’ın toplam sendikasyon kredisi miktarını 1.83 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

 

Haberin Devamı

Denli, "Küresel ölçekte finansal piyasalara hakim olan belirsizliğin devam ettiği bu dönemde uluslararası bankaların VakıfBank’a güvenerek kredi açması, VakıfBank ve Türk ekonomisine güveninin göstergesidir" diye konuştu.

 

Dokuz banka krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katıldı. Bu bankalar, The Bank of Nova Scotia, Barclays Capital, BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs International, ING Commercial Banking, Standard Chartered Bank, Wells Fargo Bank ve WestLB AG, London Branch'ten oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!