Vakıfbank 595 milyon lira kâr etti yeni şube açmak için cesaret buldu

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank 595 milyon lira kâr etti yeni şube açmak için cesaret buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Vakıfbank, yılın ilk 6 ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artırarak 595 milyon TL’ye çıkardı.

Haberin Devamı

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, bilanço rakamlarını değerlendirirken, toplam faaliyet gelirlerini yüzde 38 artışla 1 milyar 922 milyon liraya ulaştırdıklarını söyledi, “Bu yüksek performansta, net faiz gelirlerindeki yüzde 61’lik artış etkili oldu” dedi.
Aktif büyüklüğü 59 milyar
Haziran sonu itibarıyla Vakıfbank’ın aktif büyüklüğünün yüzde 22 artışla 59 milyar lira, nakdi kredilerinin yüzde 13.5 artışla 32 milyar lira, toplam mevduatının ise yüzde 21 artışla 42 milyar lira olarak gerçekleştiğine kaydeden Genel Müdür Karaman şöyle devam etti: “Bankanın 2009 ilk yarı konsolide olmayan sonuçlarına göre, istikrarlı büyümeye devam ediyoruz. Özellikle bireysel kredilerdeki yüzde 7.4’lük büyümenin kalıcı bir büyüme olacağı yönünde sinyaller alıyoruz. Bireysel kredilerdeki bu büyümeyi yüzde 9.8 ve yüzde 4.5 gibi sektörün üzerinde büyüyen taksitli ihtiyaç kredileri ve konut kredileriyle sağlamamız, ayrıca memnuniyet verici. Yılın ilk 6 ayında zorlu piyasa koşullarına rağmen gerçek bankacılık faaliyetlerini sürdürdük. Kredilerin toplam aktiflerden aldığı pay yüzde 54’le sektör ortalaması olan yüzde 48’in üzerinde.”
En kötüsü geride kaldı
Global krizin şiddetinin giderek azaldığını ve ‘en kötüsü’nün geride kaldığını düşündüklerini aktaran Karaman “Bu durum, tüm sektörde olduğu gibi Vakıfbank’ta da yavaşlayan yeni şube açılışlarına yeniden hız kazandırılması
yönünde bizleri cesaretlendiriyor”
dedi.

Haberin Devamı

Takipteki kredilerin artışı ‘hız’ kesti

VAKIFBANK Genel Müdürü Bilal Karaman, bankanın kârlılığındaki artışın tamamen “gerçek bankacılık faaliyetlerinden” kaynaklandığını vurguladı ve “bir defaya mahsus arızi gelirler kârlılığımızda etkili olmadı. Bankanın kredileri yıllık bazda yüzde 13.5 büyürken sermaye yeterlilik rasyosu da arttı ve yüzde 14.6’ya yükseldi” dedi. Krizde reel ekonomiyi sektör ortalamalarının üzerindeki desteklediklerini bildiren Karaman, “Etkin risk yönetimi uyguladık, takipteki kredilerin artışı hız kesti” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!