Vakıfbank 20 yıllık konut kredisine 100 trilyon ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbank 20 yıllık konut kredisine 100 trilyon ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

VAKIFLAR Bankası, 20 yıl vadeli konut kredisi için ilk aşamada 100 trilyon lira kaynak ayırdığını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, kredi faizinin yılda bir gözden geçirileceği bildirildi.

Vakıfbank'ın açıklamasında şöyle denildi: ‘‘Kredi uygulamasında, ayrıca enflasyon ile faiz oranındaki ayarlamalar ve bunların banka kaynak maliyetine etkileri de dikkate alınarak, kredinin faiz oranları yılda bir, yeniden gözden geçirilebilecektir. Bu gözden geçirme sırasında ayarlanacak faiz oranı, kredi kullananlar lehine olacak. Kredi faizi hiç bir zaman kredinin kullandırıldığı tarihteki faiz oranının üzerinde olmayacaktır.’’

Bankanın 1988 yılından bu yana konut kredilerine aracılık ettiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda 104 bin 766 kişiye gerek toplu konut ve gerekse banka kaynaklarından 90 trilyon lira kullandırıldığı,Toplu Konut İdaresi'nin Diyabakır, Hakkari, Şırnak, Eryaman-Ankara, Halkalı-İstanbul ve Yahyakaptan-İzmit'te 24 bin 874 kişiye konut satışına aracılık edildiği bildirildi. Vakıfbank'ın ilk etapta 10 bin kişiyi konut sahibi yapabilecek kredi açacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!