Uzanlar'ın bilirkişisi ‘rüşvet’ten tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Uzanların bilirkişisi ‘rüşvet’ten tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2004 01:57

Kemal Uzan ve ÇEAŞ'ın Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertuğrul Başar ile bilirkişi Hasan Cihan Yılmazsoy hakkında 12'şer yıl ağır hapis cezası istemiyle açılan ‘rüşvet’ davasına dün başlandı.

Mahkeme duruşmaya gelen ve rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunun bilirkişi Hasan Cihan Yılmazsoy'u tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Adana 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan Uzanların ‘rüşvet almak ve vermek’ davasına rüşvet aldığı iddia edilen ve o dönem DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkan Yardımcısı görevinde bulunan bilirkişi Hasan Cihan Yılmazsoy, avukatı Adem Eroğlu ile birlikte geldi. Duruşmada bilirkişi Yılmazsoy’un gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilip, tutuklandi.

Berke Barajı ile ilgili Adana 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde İtalyan İtalystrade şirketi tarafından açılan ‘alacak’ davasında bilirkişilik yaparken Uzan ve Başar'dan mahkemeye niahi rapor vermemesi ve bilirkişi raporunu imzalamayarak rüşvet aldığı iddiası ile yargılanan Yılmazsoy, suçlamayı kabul etmedi. Bir kamyon dolusu evrakları incelemesi için İstanbul'a gitmek üzere DSİ'den kendisine izin verilmediğini ve bilirkişilikten istifa ettiğini iddia eden Yılmazsoy, ‘‘Ancak istifam mahkemece kabul edilmedi. Suçlama tarihi ile istifa tarihim uyuşmamaktadır’’ dedi.

ÜCRET İSTEMEDİM

Yargılandığı kişilerden Başar'ı tanıdığını Kemal Uzan'ı ise tanımadığını ifade eden Yılmazsoy, savunmasında şunları söyledi: ‘‘ÇEAŞ'ın iç yazışmaları da benimle ilgili değildir. Başar'dan mahkemenin takdir ettiği ücretin dışında ayrıca bilirkişilik ücreti talebim olmadı. Diğer kişilerin böyle bir talepte bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum. Tahliyemi istiyorum.’’

Mahkeme heyeti, Yılmazsoy'un tahliye talebini reddetti. Tutuklanan Yılmazsoy, iki polis tarafından cezaevine gönderilmek üzere Adliye Karakolu'na götürüldü. Gıyabi tutuklu sanıklar Uzan ve Başar'ın yakalanması için duruşma 22 Nisan 2004'e ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!