Uzanlar'dan TMSF'ye çalım

Güncelleme Tarihi:

Uzanlardan TMSFye çalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2005 14:32

Uzanlar'ın ABD’deki Avukatları Amerika’da devam eden davada, TMSF’nin 2.8 milyar dolar bedelle satışa çıkardığı Telsim’in yüzde 66 oranındaki hisseleri üzerindeki ayni haklarını devrederek hisse bedelinin borçlarına mahsup edilmesini kabul ettiler. Uzanlar daha önce Telsim ve diğer şirketlerle ilgili ayni hakların devrine itiraz ediyorlardı.
Haberin Devamı

Uzanlar'ın avukatlarının 25 Ağustos’ta davaya bakan Hakim Rakoff’a verdikleri dilekçeyle, Uzanların bu itirazlarını geri çektikleri ve Tesim’in yüzde 66 hissesiyle gerek duyulursa Star Medya Grubu ve çimento fabrikaları üzerindeki Uzanlara ait hakların da Motorola’ya olan borcun ödenmesi için kullanılabileceğini kabul ettikleri bildirildi.

Uzanlar'ın bu girişiminden sonra TMSF tarafından el konularak büyük bölümü satışa çıkarılan Uzan Grubuna ait 128 şirketteki hisseler ve malları üzerinde ilk söz sahibinin ABD mahkemesi olduğu ileri sürüldü.

"YÜZDE 66'SI MOTOROLA'YA AİT"Uzanlar'ın bu girişiminin TMSF’nin Telsim, Star Medya Grubu ve çimento fabrikalarının satışını olumsuz etkileyebileceği de savunuluyor. Motorola’nın Avukatı Howard Sthall’ın davanın duruşmasında, "Telsim’in hisselerini ya da aktiflerini almak isteyenlerin, bu şirketin yüzde 66 hissesinin Motorola’ya ait olduğuna ilişkin bir Amerikan mahkemesi kararı bulunduğunu bilmeleri gerektiği" açıklamasını yaptığı söylendi.

 (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!