Uyanık değirmenciye kaçakçılık cezası geliyor

Güncelleme Tarihi:

Uyanık değirmenciye kaçakçılık cezası geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakanlık Mesut Yılmaz'ın Özbekistan ve Kırgızistan gezisine katılan Bedrettin Özmen adlı ‘‘uyanık’’ işadamnın kargo olarak koyduğu yarım tonluk değirmen parçalarıyla ilgili soruşturma açıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, olayla ilgili inceleme yaparken, Başbakanlık Özel Kalemi de bu yükün nasıl yüklendiğini soruşturmaya başladı.

Başbakan Mesut Yılmaz'ın Özbekistan ve Kırgızistan'a gerçekleştirdiği gezi için THY'den kiralanan özel uçağa bir işadamının kargo olarak koyduğu yarım tonluk değirmen parçaları heyette şok etkisi yarattı. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı işadamının uçağa koyduğu fabrika parçası haberini Hürriyet'ten öğrendi. Başbakanlık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Olayı Hürriyet'ten öğrenen THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, Kırgizistanda iş yapan Bedrettin Özmen adlı işadamının uçağa yerleştirdiği fabrika parçalarının nasıl geldiği konusunda dün yetkilillerden bilgi aldı. Bu arada Başbakanlık Özel Kalemi kendilerinin bilgisi olmadan uçağa böyle bir kargonun kimler tarafından ve ne şekilde yüklendiğinin tesbit edilmesi için soruşturma başlattı.

GÜMRÜK İNCELEMESİ

Geziye katılan Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu da olayın gümrük açısından soruşturacağını bu yönde talimat verdiğini Hürriyet'e açıkladı. Serdaroğlu, ‘‘Bu kadar büyük bir yük uçağa götürülürken kimse nedir bu diye sormamış mı? Konuyu araştırıyorum. Bunun sonucunda gereken yapılacak’’ dedi.

Dışişleri yetkilileri, yarım tonluk kargonun Devlet Bakanı Ahat Andican'ın danışmanının aracılığıyla uçağa yüklendiğini iddia ederken, Andican'ın danışmanı Emin Bilgiç, işadamı Özmen'i tanıdığını ancak böyle bir olaya kesinlikle aracı olmadığını söyledi.

Andican ise konuyu soruşturduğunu belirterek Hürriyete'e şunları söyledi: Heyetin hareketinden bir iki gün önce havaalınından benim özel kalem aranmış. Başbakanın uçağına böyle bir kargo yükü verip vermediğimiz sorulmuş, özel kalemim de bizim böyle bir kargo yükü bulunmadığını belirtmiş. Ancak yine de olayın enine boyuna araştırıyorum''

YÜKÜN YÜZDE 20'Sİ

THY yetkilileri ise uçakta Başbakana ait eşya ile yolcuların valizlerinin bulunduğu kargo bölümünün toplam ağırlığının 2 bin 700 kilo olduğunu belirterek ‘‘Un fabrikasının değirmeni olduğunu öğrendiğimiz bu karfo yükü ise toplam yükün yüzde 20 sini oluşturuyor’’ dedi. Yetkililer kargonun ne şekilde yüklendiğinden ise haberdar olmadıklarını bildirdiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!