’Üstü kalsın’ diyecek kadar zengin değiliz

Güncelleme Tarihi:

’Üstü kalsın’ diyecek kadar zengin değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti, Türkiye’de 30 yıllık enflasyon ortamı nedeniyle 1 kuruşun hesabının yapılmasının unutulduğunu söyledi. Serdengeçti, "Üstü kalsın diyecek kadar zengin değiliz" dedi.

PİYASALARDA nakit alışverişte taşımanın verdiği güçlük ve değer olarak küçüklüğü dolayısıyla işlevsel olarak görülmeyen, çoğunlukla da "üstü kalsın" denilerek alınmayan YKr cinsindeki madeni paralara sahip çıkılması istendi. Eski Merkez Bankası Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, Türkiye’de 30 yıllık enflasyon ortamı nedeniyle 1 kuruşun hesabının yapılmasının unutulduğunu söyledi.

PARA ÜSTÜ: ABD ve Avrupa’da 1 centin para üstü olarak sıkça kullanıldığını ve kimsenin 1 centini dahi kasalarda bırakmayarak istediğini belirten Serdengeçti, "Daha sonra bankaya gider tümletir veya süper marketlerde bir yardım kuruluşuna verilmek üzere kavanozlar vardır buralara verilmek üzere onların içerisine atarlar" dedi. "Üstü kalsın diyecek kadar zengin değiliz" diyen Serdengeçti, "1 kuruşun hesabını enflasyon nedeniyle unuttuk. Enflasyon nedeniyle kuruşumuzun değerini bilme bilincini kaybetmişiz" dedi.

BİLİNÇ KAZANILMALI: Serdengeçti, alışverişlerde para üstü istemenin bilinç meselesi olduğunu, bu bilincin mutlaka ABD ve Avrupa’da olduğu gibi kazanılması gerektiğini ifade etti. Serdengeçti, şöyle konuştu: "Almadığımız kuruşlar toplandığında büyük meblağlar eder. Millet olarak kendi paramızın kıymetini öğrenemedik. Aslında 1 kuruşun bile öneminin olması lazım. ’üstü kalsın’ demiyeceksin alacaksın."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!