Uşak Seramik, lider İtalya’ya da girdi 85 milyon lira ciro hedefledi

Güncelleme Tarihi:

Uşak Seramik, lider İtalya’ya da girdi 85 milyon lira ciro hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2010 00:00

Tanışlar Grup bünyesinde faaliyet gösteren Uşak Seramik, sektörde lider konumda olan İtalya’ya da seramik ihracatına başlıyor.

İhracat yaptıkları ülke sayısının 36’ya ulaştığını söyleyen Tanışlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, “Sektör yüzde 25 canlandı. İç ve dış taleplere yetişemiyoruz. İtalya ve İspanya’daki firmalar bir bir kapanıyor. Seramik sektörünün 1 numaralı ülkesi olarak bilinen İtalya’dan Kanada’ya kadar 5 kıtada 36 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünya markası olma yolunda hızla yol alıyoruz” dedi.

Dijital baskıya yatırım

Tanış, şöyle konuştu: “Yıllık 13 milyon metrekare üretimimiz vardı. Yeni gelen talepler dolayısıyla, Uşak’ta bulunan üretim tesislerini teknolojik yatırımlarla yeniledik. Yapılan ve devam eden Ar-Ge yatırımları ile birlikte toplam üretimi 5 milyon metrekare artıracağız. Bu yıl, dijital baskı teknolojisine de yatırım yapılmasını planlanlıyoruz.”

85 milyon TL ciro

2009 yılını 74 milyon TL ciro ile kapattıklarını dile getiren Tanışlar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Tanış da, 2010 hedefleri hakkında şunları söyledi: “2010 yılında 85 milyon TL ciro elde etmeyi planlıyoruz. 2009 yılında yaşanan küresel krize karşın yılı yüzde 6’lık bir büyüme ile kapattık. Yapmış olduğumuz yeni yatırımlarla birlikte bu yıl büyümede 2 katı aşkın bir artışla yüzde 15 seviyesine çıkarmayı öngörüyoruz. Uşak Seramik olarak 2005’te yüzde 2.36 olan pazar payımızı 2009’da yüzde 6.54’e çıkardık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!