Ürdün’le anlaşma ticareti bir yılda ikiye katlar

Güncelleme Tarihi:

Ürdün’le anlaşma ticareti bir yılda ikiye katlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 00:00

Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) Bakanlar Konferansı için Cenevre’de bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ürdün’le Serbest Ticaret Anlaşması’nın 5 yıldır bekleyen bir konu olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonunda anlaştık. Tereddütlerini dinledik. Ümit ediyoruz diğer serbest ticaret anlaşmaları ile olduğu gibi son derece faydalı olacak. Türkiye, Irak, Suriye, Ürdün haritada çok önem arzediyor. Bizim Ürdün’le 487 milyon dolar dış ticaret hacmimiz vardı. İhracatımız 450 milyon dolar. Bunu bir yılda ikiye katlarız. Bu örnekleri Suriye ve Mısır’dan bekliyoruz. Libya ile de 2010’un ilk çeyreğinde anlaşmayı yapacağız.”
Birlik olmalılar
İslam ülkelerinin kendi arasında ticaret hacminin çok zayıf olduğunu belirten Çağlayan, Cenevre’deki temaslarında İslam Konferansı Örgütü’nün toplantısındaki konuşmasında İslam ülkelerinin kendi aralarındaki ticaret hacminin çok zayıf olduğunu vurguladığını belirtti. Çağlayan, “İslam ülkeleri arasındaki birlik içi ticaretin mutlaka artırılması gerekiyor. Bu bir realite. Merküzer, Nafta, Efta, AB nasıl örgütler ise İslam Örgütü’ne üye 57 ülkenin de bunu başarması lazım. Toplantıya katılan ülkeler bu görüşümüzü desteklediler ve toplantının gündemini biz oluşturduk” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!