Ünlülerin, nikotinli emzik ve yalancı dumanla sigarayı bırakma arayışı

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin, nikotinli emzik ve yalancı dumanla sigarayı bırakma arayışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 00:00

Türkiye’de ağustos ayından beri Çin’den ithal edilen "e-sigara", özellikle iş, spor ve sanat dünyası tarafından yoğun ilgi görüyor. Sigara şeklinde tasarlanan ve 504 YTL’ye satılan e-sigara, duman görünümünde buhar çıkartıyor. Bu ürünü kullananlar arasında Fatih Terim, Yılmaz Erdoğan gibi ünlüler de var.

DÜNYA Sağlık Örgütü tarafından en etkili sigarayı bırakma yöntemleri arasında gösterilen "e-sigara" iş, spor ve sanat dünyası tarafından yoğun ilgi görmeye başladı. Çin’de sigara şeklinde üretilen e-sigara nikotin kartuşları ve atomizasyon odası sayesinde hem duman çıkartıyor hem de vücudun ihtiyacı olan nikotini karşılayarak 25 haftalık süreç içerisinde sigarayı bıraktırıyor. Ruyan sigarayı bırakma ürünlerinin 2005 yılından beri piyasada olduğunu söyleyen Ruyan Türkiye Genel Müdürü Uğur Barankasırga "Ruyan, sigarayı kolayca ve sıkıntı çekmeden bırakmak için tasarlanmış bir elektronik cihazdır. İçerisinde şarj edilebilen bir pili olan cihaz üzerinde takılı olan kartuştaki nikotinli sıvıyı çok küçük partiküllere ayırarak soğuk bir buhara çevirir. Kutudan çıktığında hemen kullanıma hazır olan cihaz gerçek bir sigara gibi nefes çekilerek kullanılıyor" dedi.

504 YTL’DEN BAŞLIYOR: Ruyan sigarayı bırakma ürünleri arasında "e-pipo" ve "e-puro"nun da bulunduğunu söyleyen Barankasırga, ürün fiyatlarının 504 YTL ile 930 YTL arasında değiştiğini söyledi. Barankasırga ürünler hakkında şu bilgileri verdi: "Ürünlerimizi daha çok insanlar sigaraya alternatif olarak görüyor ancak amacımız farklı bir sigarayı bırakma yöntemi olarak piyasada yer almakta. Ürünün kullanımı çok kolay. Sadece kartuşları bittiği zaman yenilenmesi gerekiyor. Günde ortalama 1,5 paket sigara içen biri her gün kartuş değiştirmek zorunda kalıyor. Fiyatları 36 YTL olan bu kartuşları kullanmadan da "e-sigara"yı içmek mümkün. Ağustos ayında Türkiye’ye getirdiğimiz bu üründen 5 ay içerisinde yaklaşık olarak 2 bin adet civarında satış gerçekleştirdik."

25 HAFTADA BIRAKTIRIYOR: Bugün Çin’de yaklaşık 350 milyon sigara tiryakisi bulunduğunun altını çizen Barankasırga "Çin’de ürünle birlikte sigara kullanıcılarının sayısı azaldı. Sigaranın içinde 4 bin kimyasal madde var. Bunların birçoğu kanserojen içeriyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigarayı bırakma yöntemleri arasında en etkilisi seçilen Ruyan ürünlerinde bu tür zararlı maddeler bulunmuyor. 25 hafta içerisinde nikotin kartuşları da kademeli olarak azaltılıyor ve insanlar keyifle sigarayı bırakıyor" dedi. Avrupa’da Haziran ayından beri satışların yapıldığını belirten Barankasırga, "Sigaranın yanı sıra "e-puro" da kullanıcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Avrupa’da bugüne kadar 25 bin adet ürün satıldı" diye konuştu.

RUYAN SHOP’LAR GELİYOR: Ruyan sigarayı bırakma ürünlerinin sadece internetten satıldığını söyleyen Barankasırga, önümüzdeki dönemde "Ruyan Shop" olarak hizmet vermek için çalışmaların bulunduğunu da açıkladı. "Müşterilerimiz aynı zamanda girişimcilerimiz" diyen Barankasırga "Ürünü satın alanlar bireysel bağımsız girişimci olarak Ruyan Türkiye’den temin ettikleri ürünleri aynı zamanda kendi çevrelerine satabiliyorlar. ruyanturkiye.com adlı internet sitesine üye olanlara yüzde 20’lik bir indirim olanağı sunuyoruz. Bu sayede para kazanabiliyorlar" şeklinde konuştu.

e-sigara kullanan ünlüler

Fatih Terim

Özhan Canaydın

Adnan Polat

Mete Işıkara

Yılmaz Erdoğan

Demet Akbağ

Oğuz Satıcı

Cihan Kamer

Behçet Çağman

Avrupa’da sigara içilmeyen yerlerde de kullanılıyor

AVRUPA’da sigara içilmeyen birçok mekanda ürünlerin kullanılabildiğinin de altını çizen Uğur Barankasırga "Türkiye’de işler bu kadar kolay olmuyor. Ancak bazı kullanıcılarımız kendi bar ve kafelerine "Ruyan ürünleri içilebilir" diye yazı asıyorlar" dedi. Türkiye’de çok yeni bir ürün olduğu için görevlilere ürünü anlatmakta zorluk çektiklerini dile getiren Barankasırga "Avrupa’daki yetkililer ve insanlar sigara konusunda çok titiz davranıyorlar. Bazı yerlerde sokakta bile içemiyorsunuz. Ancak bu ürünleri her yerde kullanmak serbest" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!