Ünlü müteahhitten 'bir daha burada proje yapmam' tövbesi

Güncelleme Tarihi:

Ünlü müteahhitten bir daha burada proje yapmam tövbesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Esenyurt’ta ‘imar ruhsat’ sorununun çözümlendiğini ancak inşaatların durdurulması nedeniyle bir yıldan fazla zaman kaybettiklerini belirterek, “Bu durum bizi perişan etti. Bir daha bu bölgede proje yapmam” dedi.

Haberin Devamı

Bulut İnşaat’ın patronu Temel Bulut, Esenyurt’taki müteahhitlerin bir daha bu bölgede proje yapmayacağını söyledi. Bölgedeki ‘imar ruhsat’ sorununun çözümlendiğini ancak inşaatların durdurulması nedeniyle zaman kaybettiklerini belirten Bulut, “Bu durum bizi perişan etti. 6 projede 8 bine yakın konut, bine yakın dükkan inşa ediyoruz. İnşaatlar başladı teslim tarihlerini de ilan ettik. Bir daha bu bölgede proje yapmam” dedi. Bölgedeki 25 büyük müteahhitlik firmasından 5 tanesinin mecburen işe devam ettiğini diğerlerinin bölgeyi terk ettiğini söyleyen Bulut şöyle konuştu:

BÖLGENİN İMAJI BOZULDU

· Yaşanan imar ruhsat krizi o kadar uzun sürdü ki konut alan vatandaşlar da müteahhitler de mağdur oldu. Bu yüzden burada şimdi sorunsuz proje de yapsan talep bulmak zor. Çünkü bölgenin imajı bozuldu. ‘Esenyurt mu aman dikkat’ diyorlar. Biz de bu yüzden yeni projelerimizi başka bölgeler de yapıyoruz. Şu anda Ispartakule’de (Avcılar Belediyesi) 815 konutluk Nirvana porjemize başladık. Yakında Tekirdağ’da da 1.600 konutluk projeye başlayacağız. Bir de İstanbul Anadolu Yakası’nda proje düşünüyoruz.

ESENYURT PROJELERİ

· Bizim Esenyurt’taki 6 projeden 4’ünün inşaatı ilerlemiş halde durdurulmuştu. İkisine de yeni başlamıştık onlar da durdurulmuştu. İmar krizi aşıldı ve şimdi inşaatlar devam ediyor. Eviva Yaşam Merkezi, Eviva Home ve Eviva İnci’yi 2013 sonunda teslim edilecek. Bu projeler 6 ay sarkmış durumda. Eviva Gümüş, Eviva Tower ve Eviva Gold’u da 2014 sonunda teslim edeceğiz. Eviva Gümüş’ü 2014 Haziran gibi de teslim edebiliriz. Projelerde inşaatımızı 15 ay durdurdular bu da bizi perişan etti. Bundan sonra bu bölgede proje düşünmüyoruz. Problem kalmasa da müşteri ‘Esenyurt’ deyince müşteri kaçıyor.

TEKİRDAĞ VE KIBRIS

· Tekirdağ’da 1600 dairelik yer aldık. Temmuz’da proje başlayabilir. Kıbrıs’ta da önceden aldığımız 900 dairelik projenin 450’sini teslim ettik. Kalan kısmı yol sonunda teslim edeceğiz. Kıbrıs’ta ayrıca deniz kenarında yeni bir projeye de başladık. 90 dönüm arsada 129 villa yapıyoruz. Kıbrıs’ta bir de otel projemiz vardı ama onunla ilgili bürokrasiyi henüz aşamadık. Projenin önündeki devlet arazisinin bize kiralanması lazım aksi takdirde projenin anlamı kalmıyor. Çözebilirsek otelimizi de yapacağız. Bu arada ben de KKTC vatandaşı oldum.

Haberin Devamı

Gülman arazisine villalı proje

BULUT İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Bahçeşehir’e yakın Ispartakule’de 43 bin metrekarelik arsada yeni projeye başladıklarını belirterek, Projede toplam 815 konut olacak. 20 villa, 390’ı normal konut, geri kalanı da kule rezidans. Arsa Sahibi Gülman Ailesi. Yüzde 40’ı onlara yüzde 60’ı bize olmak üzere anlaştık. 2014 sonunda tamamlayacağız. 6 aylık opsiyonumuz da var. 55 milyon dolarlık yatırım yapacağız, 70 milyon dolar hasılat bekliyoruz. Projenin konumu çok iyi. Yanındaki Tahtakale Mahallesi dönüşüm kapsamında. Ayrıca projeye yakın, şehir hastanesi kompleksi inşa edilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!