Universal Music Türkiye’de DMC’yi seçti

Güncelleme Tarihi:

Universal Music Türkiye’de DMC’yi seçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 01:40

Doğan Müzik Company (DMC) Genel Müdürü Ercan Saatçi, ‘Universal Music Group Recording’le anlaşma yaptık. 7 aydır piyasada olmayan ürünleri artık müzik marketlerdeki yerini alacak’ dedi.

DÜNYA müzik devi Universal, Türk müzik sektörünün lideri Doğan Music Company (DMC) ile anlaşarak 7 ay sonra yeniden Türkiye pazarına giriş yaptı. İki şirket arasındaki anlaşmayla birlikte, eylül ayından beri ülkemizde satışa sunulamayan Eminem, Gwen Stefani, U2, Nelly, Shania Twain, Elton John, Andrea Bocelli, 50 Cent, Black Eyed Peas, Bon Jovi ve daha pek çok dünya starının albümü tekrar müzik marketlerde yerini alacak. DMC Genel Müdürü Ercan Saatçi, dünya müzik devi Universal’le Türk müzik sektörünün lideri DMC’nin bir araya geldiğini ve bu durumun yeni sinerjilere yol açacağını ifade etti. Saatçi, Türk sanatçıların yurtdışına açılmasında da bu anlaşmanın çok önem taşıyacağını belirterek, birçok uluslararası projenin gündeme geleceğini kaydetti.

KAPANAN İLE İLGİMİZ YOK:

Türkiye’de daha önce faaliyet gösteren ve kapanan Universal Muzik Yapım şirketi ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını anlatan Ercan Saatçi, ‘Biz Türkiye’de Universal’in şubesi değiliz. Bizim anlaşmamız Universal Music Group Recording iledir’ dedi. Saatçi, Doğan Music Company’nin halka açılma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bu hedeflerinin çok yakında gerçekleşmek üzere olduğunu da sözlerine ekledi. Dünya lideri Universal Müzik, dünya müzik pazarının yüzde 98’inden faaliyet gösterirken, 71 ülkede şubeleri, ortak girişimleri ve lisansör ağıyla üretim, geliştirme, pazarlama, müzik kayıtlarının satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor.

BMG BİTMİŞTİ:

2001 Ekim ayından 2004 yılı Aralık ayı sonuna kadar dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri sayılan Bertelsmann AG’ye bağlı bir kuruluş olan Bertelsmann Music International Service GmbH’nin (BMG) lisansörü olan DMC ile BMG arasındaki anlaşma dünya çapındaki Sony-BMG birleşmesi nedeniyle son bulmuştu. Bu gelişme üzerine Universal ve DMC arasında başlayan görüşmeler tarafların 7 Mart 2005 tarihinde anlaşmaya imza atmalarıyla hayata geçti.

Universal’da neler var

Eminem

Gwen Stefani

U2

Nelly

Shania Twain

Elton John

Andrea Bocelli

50 Cent

Black Eyed Peas

Bon Jovi

DMC Türkiye’nin en büyük müzik şirketi

2003
ve 2004 yılının bandrol rakamları itibariyle Türkiye’nin en büyük müzik şirketi olan DMC ise Türk müzik piyasasının önde gelen isimlerinden Sezen Aksu, Kayahan, Mazhar-Fuat-Özkan, Yeni Türkü, Kenan Doğulu, Gökhan Özen, Mirkelam, Burak Kut, Deniz Arcak, Sefarad, Ahmet Koç ve İlhan Şeşen gibi sanatçı ve grupları da bünyesinde bulunduruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!