Unakıtan: Dolar'ın yükselmesi sıkıntı yaratmaz

Güncelleme Tarihi:

Unakıtan: Doların yükselmesi sıkıntı yaratmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2004 01:36

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dolardaki yükselmenin ekonomiyi sıkıntıya sokmadığını söyledi. Bakan Unakıtan, sürdürülebilir ve kalıcı büyümeyi sağlayarak Türkiye’nin mali disipline uymasının önemli olduğunu kaydetti.

Bulgaristan Başbakanı Simeon Sakskoburgotski’ye gezisinde eşlik etmek üzere dün Edirne’ye gelen Bakan Unakıtan, gazetelerin ekonomi gündemi ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Unakıtan dolardaki yükselmeyi değerlendirirken, dalgalı kur olduğu sürece ters beklentilerin olmayacağının altını çizdi. Dolardaki yükselişin ekonomiyi sıkıntıya sokmanının mümkün olmadığını kaydeden Kemal Unakıtan şunları söyledi:

‘Önemli olan, sürdürülebilir kalıcı büyümeyi sağlamak ve Türkiye’nin mali disipline uymasıdır. Mali disipline uyunca Türkiye hiçbir şeyden korkmasın. Ama mali disiplin olmazsa o ülkede her şey olabilir. Türkiye mali disipline uyan bir ülke ve bu programa devam edecektir. Serbest piyasa ekonomisinde arz talep söz konusudur. Talip fazla olduğunda dolar yükselir, arz fazla olduğunda düşer. Herkes hesabını, kitabını iyi yapmak zorundadır. ‘Aman dolar alalım, yükselecek’ diyenler zarar da görebilir, kar da edebilir.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!