Ülker, Avrupa’da yılın şekerleme şirketi

Güncelleme Tarihi:

Ülker, Avrupa’da yılın şekerleme şirketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2004 01:28

Amerikan Candy Kettle Club tarafından her yıl verilen ‘En İyi Şekerleme Şirketi Ödülü’, bu yılki sahibi Ülker oldu. Amerikan Candy Kettle Club’ın Avrupa’daki kolu European Candy Kettle Club, 2004 yılında ilk kez bir Türk şirketini, Ülker Gıda Sanayi ve Ticaret’i Avrupa’da yılın şekerleme şirketi seçti.

72 yıl önce kurulan Amerikan Candy Kettle Club, 1973 yılında Parisli şekerlemecilerin anlaşmaları üzerine Atlantik’i aşarak Avrupa’da faaliyet geçmişti. Böyle ilginç bir kulübün kuruluş fikri ise Amerikalı, Candy Industry Magazine’in kurucusu ve yayıncısı Mr. Don Gussow’a ait. Kulüp üyeleri şekerleme sektörüne hammadde, makine ve tesis veren firmalardan oluşuyor.

European Candy Kettle Club tarafından 1973 yılından bu yana ödüle layık görülen şirketler ise şunlar:

‘ Ferrero, Storck, Beukelaer, Chocolat Poulain, Lind Sprüngli, Cadbury, Harribo, Karl Fazer, Panuli, Chocolaterie Cantalou, Toms, Chupa Chups, Lamy Luti, Jacobs Succard, Trebor, Sula Werke, Marabou, Mederer, Elah Dufour, Krupskaya, Schuttelaer, Nestle, Odessa Chocolate, Tunnock, Krasdd, Dandy, Frey ve Loaker.’

European Candy Kettle Club her yıl, belirli kriterlere göre yılın en iyi şekerleme şirketini seçiyor. Ödülü kazanmak için aranan kriterler ise şöyle sıralanıyor:

Ürün kalitesinde önemli bir ilerleme kaydetmek.

Araştırma ve teknoloji bakımından üretimde gelişme sağlamak.

Satış ve pazarlamada gösterilen başarı.

Uluslararası işbirliği.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!