Ulaştırma bakanından vatandaşa 3G uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ulaştırma bakanından vatandaşa 3G uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 13:03

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vatandaşı 3G’yi gereksiz yere kullanıp faturaları kabartmamaları konusunda uyardı. Torunu Bahar Sena ile görüntülü görüşme yapan Bakan, “Hadi kızım fazla yazıyor kapatalım artık” diyerek vatandaşa mesaj verdi.

Haberin Devamı

Torununun ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e bağlanacakken Maliye Bakanı’na bağlanma önerisi getiren gazeteciye; “Durun keyfimizi kaçırmayalım. Şurada üç kuruşluk keyif yapacağız” espirisi yaptı.

Bakan Yıldırım, GSM operatörlerini ise yıpratıcı rekabet ederek birbirlerini hırpalamamaları konusunda uyardı ve “Bu memleket bolluk memleketi, somun büyük. Herkese yeter” dedi.

Casus 3G

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun organizasyonuyla 3 GSM operatörünün katılımıyla düzenlenen 3 G tanıtım toplantısını Ankara Rixox Oteli’nde yapıldı. Toplantıya Turkcell, Vadafone ve Avea Genel Müdürleri de katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, 3G’nin görüntülü kısmının vatandaşın ilgisini çektiğini oysa 3G’nin asıl olarak iletişimde sınırları kaldırmasının önemli olduğunu söyledi. 3G’yi  “Cebimizdeki ofisimiz” benzetmesiyle tanıtan Yıldırım, “Kısacası 3G ile hayat çekilmez hale geldi, insanın gizlisi saklısı kalmadı. Neredeyse gece gündüz, yaz, kış casus yanında” espirisi yaptı.
Geç mi kalındı?

Haberin Devamı

Türkiye’nin 3G teknolojisine geçmekte geç kaldığın yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bakan Yıldırım, Japonlar’ın 2001 yılında geçtiğini 2008 yılına kadar abone sayısının dünya genelinde 120 milyon olduğunu anımsattı. Ancak bu yıl abone sayısının 450 milyona çıktığını vurgulayan Bakan Yıldırım, “Niye dünya neredeyse 8 sene durmuş da son bir yılda abone sayısı neredeyse 4 kat artmış. Biz de 2003’te geçebilirdik. Ama o zaman çok daha yüksek lisans parası verirdiniz, yatırım bedelleriniz de bugünkünün 3 katı olurdu. Ondan sonra da sinek avlardınız. Biz bilinçli olarak teknolojinin tam olarak tekamül etmesini bekledik. Hem siz operatörleri hem de vatandaşı düşündük” diye konuştu.

ABD’de GSM kullanıcılarının yüzde 53’ünün; AB’de 500 milyon aboneden yüzde 17’inin 3G teknolojisine geçtiğini belirten Yıldırım, Türkiye’nin 2 yıl içinde Ab seviyesini yakalayacağı tahmininde bulundu.

Operatörlere uyarı:

GSM operatörlerini rekabet ederken birbirlerini hırpalamamaları konusunda uyaran Yıldırım, “Bu memleket bolluk memleketi. Somun büyük, herkese yetecek kadar var. Birbirinizin somununa göz dikmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Torunu Sena ile konuştu

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım torunu Bahar Sena ile bir görüşme gerçekleştirdi. Dedesine pilav, baklava ve bamya pişirdiğini söyleyen Sena, gelirken dondurma getirmesini istedi. Bakan Yıldırım, “Yaz için bu yemek biraz ağır olmuş ama neyse. Tamam kızım fazla yazıyor, kapatalım artık” diyerek vatandaşa mesaj verdi.

Operatörlerin genel müdürlerine ise; “Siz vatandaşın cebine girdiniz ama fazla da uzanmayın” derken; vatandaşa da “Konuşurken iyidir ama fazla da uzatmayın” dedi. Vatandaşın hesabının da kendilerinden sorulduğunu belirten Yıldırım, “Vatandaş hesabı yanlış yaptığında da bizden sorar, Bak kredi kartı borcunu ödeyemeyince de bize geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Torununun ardından yeni görüşme yapmak üzere yeniden telefona yönelen Bakana bir gazeteci, “Sayın Bakan, Maliye Bakanı’nı arasanız da iletişim vergilerini indirmesini söyleseniz” dedi. Bakan Yıldırım; “Maliye Bakanı’nın zamanı mı, keyfimizi kaçırmayalım. Şurada üç kuruşluk keyif yapacağız” karşılığını verdi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Rusya toplantısına geçmesi nedeniyle görüşemeyen Yıldırım, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile bir görüşme yaptı. Terim’den milli takım kadrosunun Pazar günü belli olacağını ve yeni takımın Pazar günü itibariyle kampa gireceği bilgisini aldı.

Kontürlüler faturalıya geçsin

Kontürlü hatlara uygulanan yüksek oranlı 3G vergisiyle ilgili durumda bir değişiklik olup olmadığı sorusuna ise Bakan Yıldırım, vatandaşa faturalı hatta geçme tavsiyesinde bulundu. Maliye’yi bu durumu düzeltmiyor mu, sorusuna “Maliye’ye tavsiye sökmediğine göre vatandaş faturalı hatta geçsin” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Zeki Müren espirisi:

Bakan Yıldırım’a sunucu Yılmaz Erdoğan’ın Vizontele Filminde tv ile birlikte “Zeki Müren de bizi görecek mi” espirisini anımsattı. Yıldırım, Allah rahmet eylesin. Sağ olsaydı bizi görecekti. Belki o bizi görüyordur ama biz onu görmüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!