Ulaşıma ve tarıma 1.1 milyar TL yatırım

Güncelleme Tarihi:

Ulaşıma ve tarıma 1.1 milyar TL yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2022 07:00

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni raylı sistem araçları, otobüsler, kapalı duraklar, istasyonlar ve ulaşımda kolaylık sağlayacak uygulamalarla bu alanda 900 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

3.5 yıllık süre içinde şehrin kalkınması için büyük önem arz eden ve Kayserililerin hayatını kolaylaştıracak uygulamaları yerel halkın hizmetine sunduklarını belirten Büyükkılıç, “Raylı Sistem İstasyonları’nda yolcu bilgilendirme ekranlarını devreye aldık. 6.9 milyon TL güncel yatırım bedeli ile 23 noktaya otomatik bilet dolum makinesi ilave ettik. İndirimli Abonman Kartı 100 TL’ye, Tam Abonman Kartı 300 TL‘ye indirdik. İndirimli abonman kullanıcı sayısında 14 kattan fazla artış sağladık. Ayrıca akıllı trafik yönetiminin gerçekleştirileceği ‘Trafik Kontrol Merkezi’ yapımı tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. İlk etapta 55 adet Kavşak Akıllı Kavşak’a çevrilmiş, 73 kavşakta ise çalışmalar devam etmektedir. 26 milyon TL’ye mal olan projede, bu kavşakların tamamlanmasıyla mevcut trafiğin yüzde 80’i yönetilecek konuma gelecektir. 35 milyon TL maliyetli Yatay Düşey Trafik İşaretlemeleri, Yol Çizgi Boya İşleri ve bu işlemler için makine teçhizat alımı gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

Öte yandan 65 milyon TL’lik belediyemiz bünyesinde kullanılmak üzere 24 Adet İş Makinası da alınmıştır” yorumunu yaptı.
Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından 1000 Ton Buğday Tohumu ve 500 Ton Yem Bitkileri Tohumu Dağıtım Töreni’nde ise “Üretmesi sizden, dağıtması, destek olması hem Bakanlığımızdan hem bizden diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 226 milyon TL’lik tarım ve hayvancılık alanında yatırım yaptık. Ar-Ge çalışmalarında da ‘biz varız’ demişiz.
Tarımsal Sulamalar İçin Güneş Enerji Santrali Yapımı, İklim Değişikliği Kuraklıkla Mücadele Projesi, Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Geliştirme Projeleri, Seracılık ve Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü gibi tesislerin yanı sıra Sulama Suyu Tesisi bağlamında 90 bin dekar arazi sulamaya açıldı” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!