Ulaşım filosunu 50 yeni otobüsle güçlendirecek

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım filosunu 50 yeni otobüsle güçlendirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 07:00

KONYA Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl ve bu yılın başlarında alımını yaptığı 127 otobüsün ardından 50 yeni otobüsü daha şehre kazandıracağını açıkladı.

Haberin Devamı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalılara en iyi hizmeti verebilmek adına şehrin her noktasında kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “Otobüs filomuzu sürekli olarak yeni araçlarla güçlendiriyoruz. Konya’da her gün yaklaşık 400 bin hemşerimiz toplu taşımayla seyahat ediyor. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüslerimiz vasıtasıyla hizmet alıyor. Konya coğrafyasının büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü otobüslerle şehir içinde günlük 90 bin, merkez dışındaki ilçelerde 7 bin olmak üzere toplam 97 bin km yol yapıyoruz” dedi.

HİBRİT ARAÇLAR

Öz kaynaklarla alımını yaptıkları 127 yeni otobüsün ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İLBANK desteğiyle 50 yeni otobüsün alımını daha yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl içerisinde 30 solo, 20 körüklü olmak üzere 50 yerli üretim otobüsün daha alımını yapacağız. Bu otobüslerimizin ilk partisi olan 13 solo otobüsümüz, şehrimize geldi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından yakında hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacak. Yeni gelen otobüslerimizin en önemli özelliği; CNG (doğalgazlı) ve hibrit olması. Bu sayede hem çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz hem de yakıt tüketimini daha düşük seviyelere indiriyoruz. Yeni otobüslerimizin Konya’mız ve tüm hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” Konya’da toplu ulaşım hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler bir günde 97 bin kilometre yol kat ediyor. Bu da otobüslerin bir günde dünyanın çevresini yaklaşık 2.5 kez dolaşabileceği anlamına geliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!