Üçüncü uydumuz 2000'de uzayda

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü uydumuz 2000de uzayda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uzayda uydu sahibi 20 ülkeden biri olan Türkiye'nin uydularının sayısı, gelecek yıl mart ayında 3'e yükselecek. Türksat 1B ve Türksat 1C'nin ardından, halen montaj çalışmaları sürdürülen Türksat 2A da, 2000 yılının Mart ayında uzaya gönderilecek.

Ulaştırma Bakanı Hasan Basri Aktan, bu gelişmelerin, Türkiye'nin, ‘‘uydu alanında ve uzaydaki gelişmeleri izlemede önemli bir üstünlüğü’’ olduğunu bildirdi.

Aktan, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'ndeki fuar alanında düzenlenen, Türkiye'nin ve bölge ülkelerindeki uydu ve kablolu TV endüstrisine yönelik tek ihtisas fuarı olan ‘‘AEF Satellite Fuarı’’nın açılışını yaptı. Düzenlenen törende konuşan Aktan, Ulaştırma Bakanlığı olarak çağdaş gelişmeleri ve uzay teknolojisindeki gelişmeleri yakından izleyerek, Türkiye'nin yararlanması açısından her türlü destek ve gayret içinde bulunduklarını söyledi.

Aktan, uydu alanındaki gelişmelerin de yakından takip edildiğini vurgulayarak, halen Türkiye'nin Türksat 1B ve 1C olmak üzere uzayda iki uydusu bulunduğunu hatırlattı. Ülkemizin üçüncü uydusu olan Türksat 2A'nınmontajının halen devam ettiğini kaydeden Aktan, şunları söyledi:

‘‘Üçüncü Türk uydusunun montajı Eylül ayında tamamlanacak ve deneme çalışmaları da yapılıp önümüzdeki yılın Mart ayında uzaya fırlatılacaktır. Gelecek yılın bu aylarında üçüncü Türk uydusu da ülkemiz ve geniş bir coğrafyaya hizmet verecektir. Bunu, ülkemizin uydu alanında ve uzaydaki gelişmeleri izlemede önemli bir üstünlüğü olarak kabul ediyorum ve değerlendiriyorum.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!