Uçaklar daha ucuza ‘konacak’ turizme yeni destek gelecek

Güncelleme Tarihi:

Uçaklar daha ucuza ‘konacak’ turizme yeni destek gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 00:00

Hükümet, yakın zamanda KDV oranlarını artırarak kırdığı turizmcilerin gönlünü almaya çalışıyor. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), turizm sektöründe tanıtıma daha fazla kaynak ayrılması, KDV iade ve mahsuplarına ilişkin uygulamanın daha etkin gerçekleştirilmesi ve enerji desteğinin yeniden düzenlenmesi gibi konularda sektöre yönelik teşvik kararları aldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın makamından yapılan açıklamada, alınan diğer kararlar arasında hava taşıtlarının konma ve konaklama tarifesi için 1 Kasım-31 Mart arasında uygulanan yüzde 50 indirimin yüzde 75’e çıkarılması, Esenboğa Havalimanı’nın da kapsama dahil edilmesi ve esnek çalışma modellerinin yaygınlaştırılmasının sağlanmasına yönelik kararlar da yer aldı. Devlet Bakanı Ali Babacan’ın başkanlığında toplanan EKK’ya, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile turizm sektörünün temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Toplantıda turizm sektörüne ilişkin çalışmaların sürdürülmesinin istendiği konular ise şunlar oldu:

Yolcu servis ücretlerinin (ayakbastı parası) gözden geçirilmesi.
Yat turizminde bayrak ve KDV uygulamasının birlikte değerlendirilmesi.
Tur operatörlerine havayoluyla getirilen turist sayısına bağlı olarak destek verilmesi konusunun incelenmesi.
Kıyı ve sahil şeritlerindeki ecrimisil uygulamalarının hızla çözüme kavuşturulması.
Alkollü içecekler konusundaki vergi düzenlemelerine ilişkin çalışmaların Avrupa Birliği müktesebatı dikkate alınarak yürütülmesi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!