Üç Japon işadamı intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Üç Japon işadamı intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Japonya'da mali krize giren üç işadamı, aynı gün aynı saatte, aynı otelin ayrı odalarında intihar ettiler. Polisin verdiği bilgiye göre ikisi 49, biri 51 yaşında olan işadamları, aralarında anlaşarak başkent Tokyo'nun banliyölerinden Tachikawa'daki bir otele gidip üç oda tuttular.

Otelden ayrılma saatleri geçtiği için odaları kontrole giden görevliler, işadamlarını tavandaki vantilatörlere asılı vaziyette buldular. İntihar eden üç kişinin üzerinde de aynı türde beyaz elbiseler bulunduğu ve intihar etmeden önce odalardan birinde oturup hep birlikte bira içtikleri bildirildi.

Masaaki Kobayashi ve Masaru Sudo adlı işadamlarının vasiyetlerini içeren birer intihar notu bıraktıklarını belirten polis, Yoshimi Shouji adlı üçüncü işadamının ise herhangi bir belge bırakmadığını açıkladı.

MALİ KRİZE GİRDİ

Kyodo Haber Ajansı'na göre Yokohama kentinde otomotiv ürünleri satan bir firmanın başkanı olan Kobayashi geride bıraktığı notta, ‘‘Nakit sıkıntısı yüzünden işlerinin durma noktasına geldiğini’’ belirtiyordu. Ajans, mali krize giren Kobayashi'nin, intihar eden diğer iki işadamından finansman desteği aldığını kaydetti. Bu iki işadamının da Tokyo'da oto yedek parçası satan firmaların sahipleri oldukları belirtildi.

Japonya'da, yolsuzluk suçlamaları ve mali kriz gibi nedenlerle intihar edenlerin sayısında son günlerde artış var. Shokei Arai adlı milletvekili, geçen hafta, bir yolsuzluk skandalı ile ilgili olarak hakkında tutuklama emri çıkarılmasından bir kaç saat önce kendini asarak intihar etmişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!