TYD: Turizmde yatırımlar durmasın

Güncelleme Tarihi:

TYD: Turizmde yatırımlar durmasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Tavit Köletavitoğlu, turizm sektöründe yaşanan krizin 25 yıllık tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Köletavitoğlu, Türkiye'nin turizm yatırımlarını durdurmak gibi bir lüksü olmadığını söyledi.

Köletavitoğlu, düzenlediği basın toplantısında, turizm yatırımlarını ülke turizminin gelişmesinde önemli bir güç olarak gördüklerini söyledi. Köletavitoğlu, TYD'nin, turizmin geliştirilmesinde ve yönlendirilmesinde önemli rol üstlendiğini ve 15 milyar dolarlık yatırım portföyüne sahip olduğunu belirtti. Köletavitoğlu, şunları söyledi:

‘‘Yeni çalışma döneminde iki misyon üstlendik. Birincisi, turizmde sivil inisiyatifin öne çıkarılması. İkincisi ise turizmin özellikle ekonomide, toplumsal yaşamda yerinin ve öneminin kamu kesimiyle kamuoyuna anlatılması. Şu günlerde yaşadığımız sıkıntı, turizmin önemi konusunda pek fazla duyarlı olmayan kimlerin bile artık belli şeyleri anlamasına neden oldu. Ama hala turizmin önemi konusunda doğru bir çizgiye gelinmedi.’’ Turizmin ekonomideki önemine dikkati çeken Tavit Köletavitoğlu, sözlerini şöyle südürdü:

‘‘Turizm, şu anda hiçbir sektörün ulaşamadığı bir hızda, her 3 yılda bir gelirini ikiye katlayarak bugünlere geldi. Gelinen noktada durma gibi bir şansımız yok. 2010 yılında dünyada 1.8 trilyon dolar turizm geliri elde edilmesi hesaplanıyor. Türkiye şu anda dünya turizm gelirinden yüzde 1.7 pay alıyor. 2010 yılına kadar payımız hiç artmadan devam etse bile, Türkiye 32 milyar dolar turizm geliri sağlayacak. TYD, 2010 yılında 32 milyar dolarlık bir turizm gelirini gerçekleşecek bir hedef olarak görmektedir.’’

Turizmde bu yıl kaybın 4 milyar dolar olarak hesaplandığını belirten Köletavitoğlu, turizmde yaşanan durgunluğun kapasite fazlalığından kaynaklanmadığını öne sürerek, Türkiye'nin turizm yatırımlarını durdurma lüksünün bulunmadığını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!