Twitter ile ‘acil durum’ mutabakatı

Güncelleme Tarihi:

Twitter ile ‘acil durum’ mutabakatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 23:56

DAHA önce Türkiye’ye gelerek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu (BTK) ziyaret eden Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell yeniden Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

Twitter’ın iki numarası olan Crowell, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ile görüştü. Toplantı sonrası açıklama yapan Sayan, Twitter’ın Türkiye temsilcisi atamasının önemli bir gelişme olduğunu, Türkiye’de Twitter tarafından ofis açılmasına yönelik talebin yenilendiğini belirtti. Türkiye’nin, genç ve dinamik nüfus yapısıyla sosyal medya kanallarının en çok kullanıldığı ülkeler arasında yer aldığına işaret eden Sayan, “Evrensel hukuk kuralları ile Türk hukuk kurallarının sosyal medya mecralarında da meri olması gerekiyor. Görüşmede bu konudaki hassasiyetlerimizi aktardık. Özellikle Türk yargı makamları tarafından verilen kararların uygulanmasının önemine dikkati çektik. Sosyal medya kanallarında açılan sahte hesaplar ile mücadele edilmesinin önemli olduğunu vurguladık” dedi. 

Haberin Devamı

ACİL İŞBİRLİKLERİ

Terörizmle sanal platformlarda mücadelenin önemine de dikkati çeken Sayan, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı mecralara dönüşmemesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda bütün dünya ülkelerinin karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde bulunması gerektiğini belirten Sayan, “Twitter’da Türkiye’ye yönelik faaliyetlerde bulunan terör örgütlerinin ve terörizmin propagandasının yapılmaması gerektiğine yönelik hassasiyetlerimizi aktardık” diye konuştu. Sayan, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Twitter’dan atılan mesajlara yönelik işbirliğinin önemli olduğuna işaret ederek, acil durumlardaki işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

DUYARLILIK BEKLİYORUZ

Fransa’daki terör saldırısı sonrası Twitter’ın vatandaşları bilgilendirmek ve uyarmak için kullanıldığı bilgisinin paylaşıldığını söyleyen Sayan, bu konuda Türkiye ile de işbirliği yapılabileceğini kaydetti. Sayan, eğitim, sağlık, afet ve acil durumlarla ilgili konularda da Twitter  ile işbirliklerinin görüşüldüğünü belirterek, “Gençlerin ve çocukların internetin ve sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korunması konusunda Twitter’dan duyarlılık beklediğimizi aktardık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!