Tüzmen'e bu kez de kaçak oto suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Tüzmene bu kez de kaçak oto suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 12:21

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e yönelik iddialarını sürdüren CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, geçtiğimiz yıl 600 milyon dolarlık lüks otomobil kaçakçılığı yapıldığını, bunun gümrük müfettişlerince ortaya çıkarıldığını, ancak bunun Bakan Tüzmen tarafından örtbas edildiğini iddia etti.

Kemal Anadol parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Kürşad Tüzmen'e yönelik iddialarını sürdürdü. 1500 lüks otomobilin sahte fatura kullanılarak Türkiye'ye kaçak sokulduğunun gümrük müfettişlerince tespit edildiğini, bu konularla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsacılığı'na 32 soruşturma raporu gönderildiğini anlatan Anadol, olayın mali boyutunun 600 milyon doları bulduğunu kaydetti. Sözkonusu lüks otomobil kaçakçılığının Bakan Tüzmen'in gümrükleri ne duruma getirdiğinin somut bir örneği olduğunu belirten Anadol, şöyle dedi:

"4 milyar dolara varan akaryakıt kaçakçılığı, Türkiye'yi yabancı devlet adamlarına aşağılatan viski kaçakçılığı ve bu örnekte olduğu gibi 600 milyon dolarlık otomobil kaçakçılığı ortadayken, bu olayların aydınlanması için Devlet bakanı Kürşad Tüzmen'in çabası ne olmuştur? Tüzmen'in gümrüklerde kaçakçılıkla mücadeleden anladığı, gümrük teşkilatının denetim ve oruşturma biriminde görevli teftiş kurulu başkanı ile müfettişlere disiplin cezaları vermek, haklarında soruşturma açtırmak ya da görevden almak mıdır? Siyasi tarihimizde, döneminde bu kadar yolsuzluk olayı ayyuka çıkmışken, koltuğunda oturmaya devam eden, AKP kamplarında mayoyla caka satan bir başka bakan örneği var mıdır?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!