Tuzla'nın Mega yatları dünya denizlerinde

Güncelleme Tarihi:

Tuzlanın Mega yatları dünya denizlerinde
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 17, 2003 16:03

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bulunan RMK Marine Tersanesi'nde, tamamı Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle inşa edilen tanker ve mega lüks yatlar yurtiçi ve yurtdışından müşteri çekiyor.

Haberin Devamı

Tersane Müdürü Tamer Sertyeşilışık, halen tersanede 3 mega yatın inşasının sürdüğünü ve tamamlanan 1 yatın teslim edilmek üzere sahibini beklediğini belirterek, bu yatların uluslararası güvenlik kurallarına uygun inşa edildiğini söyledi.

Yatların mobilyalarının da tersanenin atölyesinde yapıldığını anlatan SertyeÅŸilışık, ''Tersanede inÅŸa edilen yatlar, A'dan Z'ye bizim eserimiz. Bunların satış fiyatları, 7-12 milyon dolar arasında deÄŸiÅŸiyor'' dedi.Â

Ortalama 30 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde olan mega lüks yatlarda, oturma, yemek odası, yatak odaları bulunduğunu ifade eden Sertyeşilışık, iç teçhizatlarının da en son teknolojik donanım olduğunu kaydetti.

Mega lüks yat siparişlerinin genellikle İngiliz ya da Amerikalı sanayici ve medya kuruluşu sahibi kişilerden geldiğini, ancak özel anlaşmaları uyarınca bu kişilerin kimliklerini açıklayamadıklarını dile getiren Sertyeşilışık, 1974 yılında Proteksan, ardından PMK, son olarak RMK Marine adını alan tersanede bugüne kadar 30 mega lüks yat inşa edildiğini ve yeni siparişler almaya devam ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

SertyeÅŸilışık, RMK Marine Tersanesi'nde ayrıca tanker inÅŸa edildiÄŸini vurgulayarak, halen 6 sipariÅŸ alınan tankerlerin çoÄŸunun ihraç edildiÄŸini söyledi.Â
  Â
Tersane Müdürü Tamer SertyeÅŸilışık, ayrıca Deniz Kuvvetleri için tanker inÅŸa ettiklerini sözlerine ekledi.Â
 Â
RMK Marine Yönetim Kurulu Ãœyesi Zühtü Arıkan da tersanelere devletin yardım yapmadığını ve ''herkesin kendi yağıyla kavrulduÄŸunu'' kaydetti.Â

Arıkan, ''Tersane, 1997 yılında Koç Holding'e geçince yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar sonucu, kızak, makine, teçhizat, elektrik, enerji kesim tezgahları, mobilya atölyeleri ile RMK Marine Tersanesi, Avrupa tersaneleri hüviyetine kavuşturuldu'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!