Tuzla’ya 300 milyon dolar yatırıyor 5 bin İş Bankası çalışanı taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Tuzla’ya 300 milyon dolar yatırıyor 5 bin İş Bankası çalışanı taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 00:00

İş GYO, Tuzla’ya 300 milyon dolara üç proje yapacak. Yatırımlardan ilki Çınarlı Bahçe oldu. Onu İş Bankası’nın Teknoloji ve Operasyon Merkezi izleyecek. 5 bin kişinin çalışacağı merkezin yanında 5 yıldızlı otel, ofis ve ticaret merkezi yapılacak.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE İş Bankası iştiraklerinden İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Tuzla’da 300 milyon dolar değerinde üç proje yapacak. Bu yatırımlardan ilki dün temel atma töreni yapılan Çınarlı Bahçe konut projesi olurken ikinci sırada İş Bankası’nın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilecek Teknoloji ve Operasyon Merkezi yer alıyor. 5 bin kişinin çalışacağı bu merkezin bitişiğinde ise 5 yıldızlı otel, ofis ve ticaret merkezinden oluşacak üçüncü proje hayata geçirilicek. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Tuzla’ya değer katan kuruluşlardan biri olmayı hedeflediklerini, bu projeleri 3 yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.

5 bin kişilik operasyon merkezi
Çınarlı Bahçe projesinin İş GYO’nun bölgede yapacağı 300 milyon dolarlık yatırımın ilk ayağı olduğunu belirten Turgay Tanes, yeni yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “Tuzla, yapılan yatırımlarla her geçen gün gelişiyor. İş GYO olarak gerçekleştireceğimiz karma proje ile Tuzla’ya değer katacak kurumlardan biri olmayı hedefliyoruz. Çınarlı Bahçe projemize yaklaşık 1.5 kilometre mesafede de İş Bankası’nın ihtiyaçları doğrultusunda Teknoloji ve Operasyon Merkezi inşa edeceğiz. Yaklaşık 5 bin çalışan kapasitesine sahip olacak bu merkezin inşası için sözleşmeler imzalanacak.”

Haberin Devamı

Karma proje yapacak
Teknoloji ve operasyon merkezine bitişik 21 bin metrekarelik arazi üzerinde karma bir proje daha hayata geçireceklerini açıklayan Turgay Tanes, şunları söyledi: “Tamamlayıcı unsur olarak ticaret merkezi, otel ve ofis öğelerini barındıran karma proje yapacağız. Bu iki proje arasında bir sinerji yaratılmasını amaçlıyoruz. Karma projemizde konut bulunmayacak. Ticaret merkezinin ise daha çok yeme-içme mağazalarından oluşarak tüm bölgeye hitap etmesini planlıyoruz. Otelin işletmesi için de uluslararası bir zincirle görüşmelerimiz sürüyor. Bu iki projenin temellerini de Mayıs 2012’de atmayı hedefliyoruz. Tuzla’daki bu üç projemizi de kademe kademe 3 yılda tamamlamayı planlıyoruz.”

150 milyon lira gelir hedefleniyor

Haberin Devamı

ÇINARLI Bahçe’deki konutlardan 150 milyon lira gelir hedeflerinin olduğunu dile getiren Turgay Tanes, proje içindeki henüz satışı yapılmayan dairelerden bir kısmını da şirket bünyesinde tutabileceklerini kaydetti. Projeden elde edilecek gelirle, yatırımcılarına nakit temettü dağıtacaklarını söyleyen Tanes, mevcut piyasa koşullarını değerlendirerek hazır gayrimenkuller alabileceklerini veya sıfırdan gayrimenkul yatırımı yapabileceklerini belirtti.

Yüklenicisi Mesa Mesken Kartal’da projeye başlıyor

ÇINARLI Bahçe’nin yükleniciliğini yapan Mesa Mesken Sanayi’nin Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz, “42 yıllık köklü geçmişi ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren Mesa, İş Bankası ile 1984 yılından bu yana çeşitli projelerde işbirliğine gitti. Bu projede de çağdaş yaşam alanları yaratılmasına destek olacağız” dedi. Mesa’nın İstanbul’daki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Aynagöz, şu anda Temapark ve Bahçeşehir projelerinin devam ettiğini, yakın zamanda Kartal’da bir konut projesine başlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Konutların yüzde 25’ini banka personeli aldı

İŞ GYO’nun Tuzla’daki projelerinden ilki olan Çınarlı Bahçe’nin temel atma töreni dün Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İŞ GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Mesa Mesken Sanayi Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz’ün katılımıyla yapıldı. İstanbul Porselen Fabrikası’nın 1992 yılından bu yana atıl duran fabrikasının 41 bin metrekarelik arazisinde gerçekleştirilen Çınarlı Bahçe, 476 konuttan oluşacak. İş GYO’nun yalnızca konuttan oluşan ilk projesi olan Çınarlı Bahçe’nin inşaatını ise yüklenici firma olarak Mesa Mesken Sanayi yapacak. Metrekare fiyatlarının ortalama 2 bin 500 lira olduğu, fiyatların da 180 bin liradan başladığı projenin satışları ekim ayında başladı. Bu süre içinde Çınarlı Bahçe’deki konutların yüzde 65’i satıldı. Talep gösterenlerin yüzde 25’i İş Bankası personeli olurken, yüzde 10’u da İş Bankası iştiraklerinden oluştu. Projedeki dairelerin teslim tarihinin ise Ağustos 2013 olması öngörülüyor. Az katlı bloklardan oluşan proje kapsamında Feyziye Mektepleri Vakfı Özel Çınarlı Bahçe Işık Anaokulu da yer alacak.

Haberin Devamı

Sosyal konut da istiyoruz

TUZLA Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla’nın her geçen gün değerlendiğini, vizyoner ve modern projelerle çehresinin değiştiğini belirterek, “ İstanbul’un en uzun sahil şeridi Tuzla’da bulunuyor. Deniz denilince akla Tuzla gelsin istiyoruz. Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan Tuzla Marina projesi de buna büyük katkı sağlayacak. Konut denilince de akla Tuzla gelsin istiyoruz ancak sosyal konutları da bölgemizde görmeyi arzu ediyoruz. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve özel sektör yatırımlarının artmasıyla birlikte Tuzla, İstanbul’un yeni çekim merkezi haline geldi. İlçede bulunan 9 üniversite ile de eğitimde öne çıktık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!