Tuvalet kağıdı değil hisse senedi

Güncelleme Tarihi:

Tuvalet kağıdı değil hisse senedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Borsadaki büyük düşüş ile birlikte 26 hissenin fiyatı 1000 liralık nominal değerin altına indi. Gedik Yatırım Genel Müdürü Topaç fiyatlarla ilgili olarak "Gözlerime inanamıyorum. Tuvalet kağıdı almıyoruz, reel yatırım yapıyoruz" dedi.
Haberin Devamı

Borsa'daki bazı şirketlerin değeri, defter değerinin de altına indi.

Aralarında bankaların da bulunduğu 26 şirketin hisseleri, 1000 liralık nominal değerin altına gerilerken, 23 hissenin fiyatı da nominal değer seviyesinde seyrediyor.

Bankacılık sektörüne yönelik söylentilerle geçen hafta borsada başlayan sert düşüşler, para piyasalarında alınan önlem ve yapılan açıklamalara rağmen devam ediyor. Kasım ayında ortalama yüzde 35.39 oranında değer yitiren hisse senetleri, bugünkü ilk seansı da 369.82 puan azalarak 8.377.86 puandan tamamladı.

Gedik Yatırım Genel Müdürü Erhan Topaç, A.A. muhabirine yaptığı değerlendirmede, son günlerde Borsa'da tarihin en büyük düşüşlerinden birinin yaşandığını hatırlattı.

Yurtdışı piyasalarda krizin yaşandığı 1998 fiyatlarına borsanın geri döndüğünü belirten Topaç, hisse senetlerinde de nominal değerin altına inen epey hisse olduğunu bildirdi.

"Tuvalet kağıdı almıyoruz, reel yatırım yapıyoruz. Şirketin değerini alıyoruz. Olaya öyle bakmak lazım" diyen Topaç, gelinen fiyatlar açısından "İnanılmaz fiyatlar, gözlerime inanamıyorum" ifadesini kullandı.

Hisse fiyatlarındaki düşüşün likidite sorunundan kaynaklandığı görüşünü dile getiren Topaç, "Destek 1.1 cent gibi, yani 7.600-7.700 gibi. 1.1 cent, depremden sonra çıkışın başladığı yerdir. Borsa'nın bunun da altına inmemesi için likidite sorunun çözülmesi lazım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!