TÜSİAD: Sürpriz yok, dalgalı kura devam

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Sürpriz yok, dalgalı kura devam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2002 15:47

TÜSİAD üyeleri, ekonomi bürokratları ile biraraya geldi. TÜSİAD eski Başkanı Yücaoğlu, toplantının ardından yeni bir sürpriz açıklamanın olmadığını ve dalgalı kura devam edileceğini söyledi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) seçimsiz 32. Genel Kurulu, sona erdi.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantının basına kapalı olan ikinci bölümünde "2002 yılı ekonomik programı, bekleyişler ve beklentiler" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşiye, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ve Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti katıldı. Öztrak ve Serdengeçti, ekonomideki gelişmelere ilişkin TÜSİAD üyelerini bilgilendirdiler.

TÜSİAD Yönetim Kurulu eski Başkanı Erkut Yücaoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, ekonomi bürokratlarından sürpriz bir açıklama gelmediğini söyledi.

Öztrak ve Serdengeçti'nin genellikle kamuoyuna yaptıkları açıklamalardan farklı bir şey söylemediklerini bildiren Yücaoğlu, "Dalgalı kura devam, zaman içinde bir enflasyon hedeflemesini gidileceğini söylüyorlar. Yapısal reformların devam edeceğini, makro hedeflere dikkat edilecni ve yüzde 3-4 gibi bir büyüme beklediklerini ifade ettiler" dedi.

Erkut Yücaoğlu, "Açıklamalar tatmin edici bulundu mu?" sorusunu yanıtlarken de, şunları söyledi:

"Sundukları bugünün konjonktürünü ifade eden bir tabloydu. Yeni sürpriz bir açıklama yok. Ortaya konan büyüklükleri anlattılar. Dalgalı kura devam. Kur konusunda volatilite olduğu zaman Merkez Bankası'nın teknik müdahale etmesi, onun dışında nereye giderse oraya gider..."

"KURDA ŞU ANDA BİR İSTİKRAR GÖRÜYORUZ"

Yücaoğlu, "Kurlarla ilgili gelişmeler üyelerden tepki aldı mı?" sorusu üzerine de, daha önceki tepkilerin yaz aylarındaki aşırı artışlarla ilgili olduğuna işaret ederek, "Şu anda ise bir istikrar görüyoruz. Eğer enflasyonda da düşme devam edecekse, o zaman tabii olarak bu dalgalanmanın da daha sınırlı bir dalgalanma olması mümkün diye düşünüyoruz" dedi.

MESS Başkanı ve Koç Holding yöneticisi Tuğrul Kudatgobilik de, ekonomi bürokratlarının konuşmalarının genellikle destek gördüğünü belirterek, "Genellikle TÜSİAD destek verdi. 2002 tahminleri ortaya konuldu ve yine bir istikrar programı içinde özellikle IMF ve dış kaynaklar tarafından desteklenen husus, müspet mütalaa edildi. Bütün mesele bu detayların uygulanabilmesinde" diye konuştu.

Özellikle Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti'nin kararlı biçimde görüşlerini ortaya koyduğunu ve TÜSİAD üyelerinin bundan mennuniyet duyduğunu vurgulayan Kudatgobilik, "Eleştirel ses çıktı mı?" sorusunu da, "Genellikle müspet şeyler çıktı. Çok büyük bir eleştiri çıkmadı ama genellikle tasvip ölçülüydü. Gözü kapalı bir tasvip çıkmadı ortaya" şeklinde yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!