TÜSÄ°AD: Sadece akut kriz bitti

Güncelleme Tarihi:

TÃœSÄ°AD: Sadece akut kriz bitti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2002 12:29

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, işadamı penceresinden krizin bitmediğini, ama akut krizin bittiğini söyledi.

Haberin Devamı

Aria'nın hizmete giriÅŸinin 1. yıldönümü kutlama törenine katılan Özilhan, "Akut kriz bitti mi? Bu görüşe katılıyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:   Â

"Katılıyorum tabii. Baktığın pencereye bağlı. Akut kriz bitti mi, bitti. Akut krizden kasıt aşağı iniş durdu. Dolayısıyla makroekonomik göstergeler yeniden dengeye geliyor. Enflasyon ve faizler düşüş trendinde. Dolayısıyla o açıdan bakıldığında kriz bitmedi ama akut kriz bitti.

Diğer taraftan işadamı penceresinden baktığımız zaman, büyüme, istihdam, yatırımların hızlanması bekleniyor. Onlar olsun istiyoruz. O açıdan baktığımız zaman kriz bitmedi. Dolayısıyla bir geçiş döneminden geçiyoruz. Hep onu söylüyoruz, 2002 bir geçiş dönemi olacak.

Makro dengelerin daha istikrarlı olacağı bir noktaya gelecek. Büyüme için ortam hazırlanacak. Sabır demiştik, o sabrı beraber yaşayacağız. Ve herhangi bir dış kriz olmazsa, herhangi bir iç kriz olmazsa, 2003'ün de gerçek bir büyüme yılı olabileceğine inancım var."
 
İSTANBUL YAKLAŞIMI KONUSU ÇÖZÜLMELİ
   Â
İşadamı penceresinden bakıldığında krizin bitmediğini tekrarlayan Özilhan, çözülmesi gereken çok nokta bulunduğunu vurguladı. Tuncay Özilhan, "İstanbul Yaklaşımı var. Bunların çözülmesi lazım. Bunlar daha çözülmedi. Bütün temennimiz, TÜSİAD olarak görüşlerimizi BDDK'ya bildirdik, TOBB, Türkiye Bankalar Birliği bildirdi, Herkesin istediği bu sorunların çözülüp İstanbul Yaklaşımı'nın işleyebilir hale gelmesi" dedi.

Haberin Devamı

Özilhan, İstanbul Yaklaşımı'nın işleyişindeki soruna ilişkin görüşlerini açıklarken de, "Bu karşılıklar yönetmeliği bu çerçevede çalıştırılmaya gayret edilirse İstanbul Yaklaşımı çalışmaz. Bankalar bu sistemi çalıştıramaz. Dolayısıyla bu yönetmeliğin geçiş döneminin şartlarına göre ayarlanması gerekir" şeklinde konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!