TÜSİAD’da tek adayın ismi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’da tek adayın ismi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 11:10

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Başkan adaylığında Sütaş Yönetim Kurulu Başkanlı Muharrem Yılmaz ismi üzerinde anlaşmaya varıldı. Yılmaz Başkanlık seçimine tek aday olarak girecek.

Haberin Devamı

TÜSİAD eski başkanlarının ve Yüksek İstişare Konseyi üyelerinin oluşturduğu TÜSİAD Başkanlar Konseyi bugün yeni başkanın belirlenmesi amacıyla TÜSİAD’ın Taksim’deki merkezinde toplandı ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanlı Muharrem Yılmaz ismi üzerinde anlaşmaya vardı.

Kurum'dan yapılan yazılı açıklamada, "TÜSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu 17 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Kurul toplantısında belirlenecektir. Başkanlar Konseyi bugün yaptığı toplantıda TÜSİAD teamüllerine uygun olarak TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz’ı, Genel Kurul’a 2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak önerme yönünde bir karar almıştır" denildi.

Diğer aday olarak ise Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Haluk Dinçer'in ismi geçiyordu.

Haberin Devamı

TÜSİAD teammüllerine göre genel kurula tek adayla gidiliyor. Bugüne kadar genel olarak üyelerin de eğilimi doğrultusunda TÜSİAD başkanları, aralarında Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan, Mustafa Koç ve Cem Boyner gibi isimlerin yer aldığı Başkanlar Konseyi tarafından belirlenmişti.

TÜSİAD’ın mevcut Başkanı Ümit Boyner, ocak ayında yapılacak seçimli genel kurulda başkanlığı bırakacak.

Temeli 1975 yılında atılan Sütaş, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Şirket, İSO'nun son açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 969 milyon TL ciro ile 67'inci sıradan girdi.

Sütaş'a müdür olarak girdi 

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989'da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!