TÜSİAD: Artık açık eleştiriye geçtik

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Artık açık eleştiriye geçtik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2001 00:00


Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan, TÜSİAD olarak hükümetin daha önce uygulamaya koyduğu programa destek verdiklerini, programın eksiklerini ve eleştirilerini ise ‘‘kapalı kapılar ardında’’ yaptıklarını belirtti. Özilhan, en büyük hatalarının da bu olduğunu ve kamuoyundan eleştiri aldıklarını söyledi.

Özilhan, hükümetin 2000 yılıbaşında uygulamaya koyduğu programa büyük destek verdiklerini, hükümetin yanında olduklarını kaydederek, şöyle konuştu: ‘‘Hükümet programına destek verdik, eleştirilerimizi, eksikleri Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve bakanlara kapalı kapılar ardında ilettik. Kamuoyundan eleştiri aldık. Bizim en büyük hatamız bu oldu. Oysa biz tüm eleştirilerimizi zamanında yapmıştık. Yapısal reformlarınve özelleştirmenin geciktiğini hükümete söyledik, ama etkili olamadık.’’

TÜSİAD olarak Ocak ayında aldıkları kararla, mevcut ekonomik programı ve hükümeti desteklediklerini bildiren Özilhan, ‘‘Ama, gerektiği yerlerde açık açık tenkit ve uyarı yapacağız’’ dedi.

Türkiye'nin çok kritik bir dönem yaşadığına işaret eden Özilhan, bu süreçte uygulamada olan programa ve ekonomiye focus (odaklanma) olunması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!