TÜSİAD, 2000'lere yeni yönetimi ile giriyor

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD, 2000lere yeni yönetimi ile giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erkut Yücaoğlu seçildi. Başkanlığı Muharrem Kayhan'dan alan Yücaoğlu, iki yıl boyunca başkanlık görevini sürdürecek. TÜSİAD'ın 10'uncu Başkanı Yücaoğlu, 20'inci yüzyılın son 21'inci yüzyılın da ilk başkanı ünvanına sahip olacak.

TÜSİAD'ın 10 kişilik Yönetim Kurulu'nda, eski yönetimden sadece Erkut Yücaoğlu, Ömer Sabancı, Tuncay Özilhan ve Aldo Kaslowski yer aldı. Eski yönetimden Muharrem Kayhan, Sinan Tara, Hasan Arat, Ant Bozkaya Muhteşem Ekenler ve Hasan Subaşı yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı. Koç Holding İnşaat Grubu Başkan Yardımcısı Mustafa Koç, Alcatel Teletaş Genel Müdürü Lütfi Yenel, İstanbul ve Kayseri'de jeans kumaşı üreten Mehmet Ali Babaoğlu, Yaşar Holding İdare Meclisi Başkan Vekili aynı zamanda Selçuk Yaşar'ın kızı Feyhan Kalpaklıoğlu, Altay Şirketler Grubu Başkanı Murad Dural ve danışmanlık şirketi sahibi Korkmaz İlkorur Yönetim Kurulu'nun yeni isimlerini oluşturdular.

TÜSİAD'ın Kayserili üyesi Mehmet Babaoğlu da yönetim kuruluna giren isimler arasında yer

aldı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığına yeniden Bülent Eczabıbaşı getirildi.

YÜCAOĞLU KİM?

1947 yılında Eskişehir'de doğan Dr. Erkut Yücaoğlu, Robert Kolej Makine Mühendisliği mezunu. Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde ihtisas yaptı. İş hayatına 1973 yılında ABD'de General Electric'te stratejik planlama uzmanı olarak atılan Yücaoğlu, 1974-1977 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü kurdu ve öğretim üyeliği yaptı. Bir dönem Koç Holding kuruluşlarında çalışan Yücaoğlu, 1983-84'de General Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, 1985-1991'de General Elektrik Türkiye ve Yakın Doğu Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1992’den itibaren kendi işini kuran Yücaoğlu'nun şirketleri arasında, MAP Havacılık, Tradenet Elektronik İletişim, Türk Ekspres Havacılık ve Turizm A.Ş., Tekirova Turizm Yatırım A.Ş. (Tekirova tatil köyü) ve Turkuaz Turizm Yatırım A.Ş. bulunuyor. Yücaoğlu, Airbus, General Elektric uçak motorları grubu ve Nuovo Pignone şirketlerinin ticari danışmanlığını yürütüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!