TÜRSAB heyeti saldırının ardından taziye ziyaretinde bulundu: Turizmcilerden Rusya’ya ’sizinleyiz’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB heyeti saldırının ardından taziye ziyaretinde bulundu: Turizmcilerden Rusya’ya ’sizinleyiz’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 07:00

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki turizmciler, Crocus City Hall’deki katliamdan dolayı Moskova’ya gidip Ruslara başsağlığı diledi. Türk turizmciler, iki ülkenin kardeş olduğunu, Rusya’nın acısını derinden hissettiklerini söyledi. Bağlıkaya konuşurken Rusya Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Maya Lomidze duygulandı. Türk turizmciler, katliama sahne olan konser salonuna çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Rusya’nın başkenti Moskova’da 22 Mart’ta düzenlenen saldırı sonrası taziye ziyaretinde bulundu. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş, Incoming Turizmi İhtisas Başkanı Orhan Sancar ve TÜRSAB Başkan Başdanışmanları Hamit Kuk ve Soner Bacaksız’dan oluşan TÜRSAB heyeti saldırının yaşandığı Crocus City Hall adı verilen konser salonu önüne güller ve çelenk bıraktı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Rus medyasına da açıklama yaparak acılarını paylaştıklarını belirtti.

TÜRSAB heyeti saldırının ardından taziye ziyaretinde bulundu: Turizmcilerden Rusya’ya ’sizinleyiz’ mesajı

‘EN İYİ BİZ ANLARIZ’

Türkiye ile Rusya’nın kardeş ülkeler olduğunu söyleyen ve acılarını derinden hissettiğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya açıklama yaparken Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze’nin duygulandığı görüldü.

Haberin Devamı

Bağlıkaya, “Türkiye de maalesef ki geçmişte bu tip terör saldırılarına maruz kaldı. Dolayısıyla sizi bizden daha iyi anlayan kimse olmaz. Rusya’da yaşanan bu acıyı çok iyi anlıyoruz. İnsanları ve kültürleri birbirine yaklaştıran turizm, dostluk köprülerinin kurulmasında, barışın ve kardeşliğin tesisinde her zaman en önemli role sahip olmuştur. Bu anlamda turizmin yaralarımızı sarmada ve acılarımızı bir nebze olsun dindirmede önemli bir işlevi olduğuna inanıyoruz. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak tüm Rus halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz “ dedi.

‘HER BİRİMİZİN BİR YAKINI ORADAYDI’

ATOR Başkanı Maya Lomidze ise, “Böyle trajik bir olayın ardından insanlık ve dostluk çerçevesinde buraya bizzat gelerek başsağlığı dilemeniz bizler için çok önemli. Oradaki saldırıdan etkilenmeyen hiç kimse yok. Her birimizin bir yakını, arkadaşı, akrabası orada hayatını kaybetti. Keşke bu olay vesilesiyle değil turizmi daha da geliştirmek adına bir araya gelmiş olsaydık. Bir daha benzer acılar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Ziyaretiniz ve söyledikleriniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

EN FAZLA TURİST RUSYA’DAN

Türkiye, 2023 yılında 49 milyon 209 binini yabancı, 7 milyon 584 bini ise yurtdışı ikametli vatandaşlar olmak üzere toplamda 56 milyon 693 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 2023 yılında yüzde 20.66 artışla 6 milyon 313 bin ziyaretçi gönderen Rusya, Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında ilk sıradaki yerini korudu. Türkiye turizminde önemli bir ağırlığa sahip olan Rusya pazarındaki tüm krizler turizm ekonomisini de doğrudan etkiliyor.

TÜRSAB heyeti saldırının ardından taziye ziyaretinde bulundu: Turizmcilerden Rusya’ya ’sizinleyiz’ mesajı

Moskova’daki terör saldırısında 137 kişi hayatını kaybetmişti.

ADETA BİR ANIT GİBİ

Hürriyet de saldırının ardından, saldırının gerçekleştirildiği Crocus City Hall’un önüne gitti. Konser merkezinin önünde binlerce çiçek, oyuncak ve mum bırakıldığı ve Rus halkının hayatını kaybeden vatandaşları için orayı adeta bir anıt haline çevirdiği görüldü. Hâlâ her gün orayı ziyaret edenler hayatını kaybedenleri anarak çiçekler, oyuncaklar ve notlar bırakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!