Turquality'ye bir marka daha eklendi

Güncelleme Tarihi:

Turqualityye bir marka daha eklendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 12:36

Elvan Gıda, Turquality Marka Desteği kapsamına alındı

Haberin Devamı

Turquality'den yapılan açıklamaya göre, temeli 1952 yılında bir şekerci dükkanıyla atılan ve 130 ülkeye ihracat yapan Elvan Gıda, Ekonomi
Bakanlığı ve Ernst & Young (EY) Danışmanlık firmasının ön incelemesi sonucunda Turquality Marka Desteği kapsamına alındı.

Candy Industry dergisinin Dünyanın En İyi Şekerleme Firmaları'nı sıraladığı "Global 100" listesine giren Elvan Gıda, Elvan Şirketler Grubu'nun da lokomotifi durumunda bulunuyor. Yurt içinde 5, yurt dışındaysa 3 fabrikasıyla faaliyetlerini sürdüren Elvan Grubu, yaklaşık 150 milyon dolarlık ihracat yaparken 2 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Cirosunun yüzde 90'ını ihracattan sağlayan Elvan Grubu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Değerlendirme ve Denetim Komisyonu'nun 27 Eylül 2012 tarihli toplantısında alınan bir kararla Ar-Ge Merkezi Belgesi almıştı.

Haberin Devamı

2023 yılı ihracat hedeflerini 1 milyar dolar olarak açıklayan Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, bunu nasıl gerçekleştirecekleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Ar-Ge Merkeziyle katma değerli ürünler ürettiklerini belirten Kadiroğlu, şunları kaydetti:

"Marka yatırımlarıyla da ürünün itibarını yükseltecek adımlar atıyoruz. Çünkü bir ürünün veya markanın itibarı artarsa bu yüksek kazanç olarak geri döner. Hacim olarak daha az ihracatla daha fazla gelir elde edebiliriz. Türkiye'de 1 kilogram ihracatın değeri 1,46 dolar seviyesinde. Markalı ekonomiye sahip olan Almanya'da ise bu değer 4,1 dolar, bizim iki katımızdan daha fazla?Türkiye'nin Almanya gibi ihracat portföyüne sahip olması halinde aynı miktarda, yani 90 milyon ton ihracat yapılsa bile ihracat yaklaşık 350 milyar doların üzerine çıkar ki ihtiyacımız olan şey de bu? İşte Turquality Marka Desteği programına dahil olmak bu anlamda bizim için önemli."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!