TUROB üyeleri, ‘Yeşillenen Oteller’ sertifikalarını aldılar

Güncelleme Tarihi:

TUROB üyeleri, ‘Yeşillenen Oteller’ sertifikalarını aldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 15:59

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un projelerinden biri olan ‘Greening Hotels- Yeşillenen Oteller’ projesi, TUROB üyelerinden yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Conrad İstanbul, Hilton İstanbul, Holiday Inn İstanbul City, Mydora Hotel, Polat Renaissance İstanbul, Romance Hotel, Sultania Hotel, Yaşmak Sultan Hotel, 24 Haziran tarihinde “Yeşillenen Oteller” sertifikalarını aldı.

Projeye yoğun ilginin olduğunu kaydeden TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Son yıllarda gözlemlediğimiz iklim değişikliği de, konunun aslında ne kadar önemli olduğunu, bir kez daha gözler önüne sermektedir. İnşallah, yılsonuna kadar, 60’a yakın üyemize ‘Greening Hotels- Yeşillenen Oteller’ sertifikası vermeyi hedefliyoruz. Yakın bir gelecekte de, bütün üyelerimiz yeşillenmiş olacaktır” dedi. 

Turizmde, halkımızın desteğini sağlamamız gerekiyor

Turizmde elde edilen başarıya değinerek konuşmasına başlayan TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Şayet, turizmde, ülkemizin başarısından söz ediliyorsa, Elde ettiğimiz bu başarının altında, Devletimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Valiliğimizin, yerel yönetimlerimizin ve  siz özel sektörümüzün, maddi - manevi çok büyük destekleri, özverileri bulunuyor. Şimdi, artık, sadece halkımızın desteğini sağlamamız lazımdır. Taksi şoförü, esnaf, ayakkabı boyacısı, simitçi gibi toplumun tüm kesimlerinin, turizm bilinci içinde hareket ederek, ülkemize gelen misafirlerimize, Türk misafirperverliğini gösterip, iyi niyetli yaklaşmaları önemlidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turizm istatistikleri, sayıya göre değil, otellerin doluluklarına ve gelire göre yapılmalı

Başkan Timur Bayındır konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaşadığımız veya her an yaşayabileceğimiz; kül krizi, ülkeler arası kriz ve maalesef anarşik hadiseler gibi bütün olumsuzluklara rağmen, Son yıllarda, uluslararası düzeyde yapılan başarılı tanıtım kampanyalarının neticesinde, her şeye rağmen, ülke genelinde başarılı bir turizm sezonu geçiriyoruz. Ocak ve Mayıs aylarında ülkemize gelen turist sayısı % 10, 14 artış göstererek, 8 milyonu geçti. Bu arada, ilk 5 aylık verilere göre, İstanbul’da ise, % 5 düşüş açıklanmış olsa da, düşüşün asıl sebebi, kente gelen turist sayısının azalması değildir.

Türk Hava Yolları (THY) ve bazı özel havayolları, Avrupa’dan Ankara başta olmak üzere, Anadolu’nun bazı kentlerine, direk uçuş gerçekleştirmektedir. Almanya gibi düşüş gözlenen pazarları incelediğimizde; bu ülkelerden gelen, yabancı pasaportlu Türk vatandaşlarımız, artık direk olarak kendi memleketlerine uçabilmektedir. Kısaca, eskiden yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, İstanbul aktarmalı memleketlerine gittikleri için, bu kentimize gelen turist sayısını yükseltiyordu. Oysa şimdi, turizm amaçlı gelerek, konaklayan turistler, İstanbul’a gelmektedir. Ama, bundan böyle, artık hudutlardan giriş sayısına göre değil, otellerin doluluklarına ve harcanan paraya göre bir değerlendirme yaparak, kaliteye daha fazla önem vermemiz gerektiği inancındayım. Zira, sayının artıp, döviz girdisinin artmaması, çok arzu edilen bir durum değildir. Özetle, istatistiklere göre, İstanbul turizmi düşmüş gibi gözüküyor olsa da, otellerimiz yüksek doluluklar ile iyi bir sezon geçirmektedir”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!