Türklerde ‘girişimcilik geni’ var, 2.3 trilyon Euro’da söz sahibi olun

Güncelleme Tarihi:

Türklerde ‘girişimcilik geni’ var, 2.3 trilyon Euro’da söz sahibi olun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 00:00

Perakende sektörünün dünyadaki en büyük meslek örgütü The Consumer Goods Forum Başkan Yardımcısı Rhoda Lane O’Kelly, Türkiye’nin perekande sektöründeki tecrübelereni yabancı yatırımcılara açarak, kendi pazarına yatırım yapmaya hazırlanan şirketlerin burayı daha yakından tanıması için yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

 Haziran ayında perakende sektörünün dünyadaki en büyük meslek örgütü The Consumer Goods Forum tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan zirve öncesinde Türkiye’ye gelen O’Kelly, “Türklerin DNA’sında bir girişimcilik geni var. Dışa dönük insanlar oldukları için, dünyanın neresine giderlerse gitsinler, hep başarılı oluyorlar. Perakende sektöründe daha fazla söz sahibi olması gerekiyor. 70 ülkede üyemiz olan 400 şirket, şu anda 2.3 trilyon Euro’luk bir hacmi temsil ediyor. Üyelerimizin sahip olduğu bu yüksek iş hacmine Türk şirketlerinin de katılmasını istiyoruz” dedi.

Turizm büyüyecek

2023 yılında orta sınıfın 1 milyar dünya nüfusunun yüzde 93’ünü temsil edeceğini söyleyen O’Kelly, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu noktada Türk markaları için de büyük şans görüyorum. Çin’de ev aletleri, Brezilya’da turunçgil üretimi, Rusya’da ise enerji sektörü faaliyetleri yükseliyor. Bizim amacımız imalat ve perakende sektöründeki şirketleri bir araya getirmek. Türkiye, büyüyen orta sınıfın en çok ihtiyaç duyacağı perakende sektöründe büyük bir potansiyele sahip olduğu için bu sektör ekonomide kilit rol oynayacak. Küresel ekonominin Orta Doğu’ya kayması, Türkiye için ikinci bir şansı temsil ediyor. Türkiye’de perakende dışında öne çıkan bir diğer sektör de turizm. Diğer ülkelerdeki insanlar, Türklerin bu konukseverliklerinden faydalanmak ve dinlenmek için gidilebilecek tek ülke Türkiye.

Haberin Devamı

Perakende zirvesinde açılış konuşmasını The Coca Cola CEO’su ve CEO’su Muhtar Kent ile Carrefour CEO’su Lars Olofsson’un yapacağını belirten O’Kelly, şunları söyledi: “Zirveye Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin, Printemps Başkanı ve CEO’su Paolo de Cesare ve Nestle CEO’su Paul Bulcke gibi iş dünyasının önemli isimleri de katılacak.

CEO’lar Kapalıçarşı ve AVM’leri gezecek

TÜRKİYE’ye gelecek olan pek çok CEO’nun, Kapalıçarşı başta olmak üzere, İstanbul’un önde gelen AVM’leri ziyaret ederek Türkiye perakende pazarını daha yakından tanımaya çalışacağını anlatan The Consumer Goods Forum Başkan Yardımcısı Rhoda Lane O’Kelly, şunları söyledi: “Bu geziye WalMart, Tesco, Metro ve Watsons, CocaCola, Pepsi, L’Oreal, Unilever, Nestle, Barilla, Kraft, Heineken, Kellogs gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri katılacak. Toplamda 1000 kişi olması beklenen heyetin 800’ünü delegeler, 200’ünü ise CEO ve üst düzey yöneticiler oluşturacak. Bu yöneticiler BİM, Real, Metro, Migros, Dia, Tesco, Şok, Macro Center ve Tekin Acar Kozmetik mağazalarını ziyaret edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!