Türkler kefiri yeniden keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Türkler kefiri yeniden keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

ORTA Asya’daki Türklerin geleneksel içeceği olan kefiri, Türkiye’deki Türkler yeniden keşfediyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce ticari amaçla ilk kez piyasaya sunulan kefirin aylık satışları 350 bin tonu geçti. Türkiye’de ticari amaçlı ilk kefir üreten firma olan Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi ve Tic. Ltd. Şti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılınç, 2004 yılının sonunda 5 ton olan aylık üretimlerini, 2007 yılının sonunda bin 500 tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kılınç, 1957 yılından beri süt ürünleri sektöründe olan Altınkılınç firmasının, yeni ürün ararken, Orta Asya’da geleneksel ve çok sağlıklı bir içecek olan kefiri Türk tüketicisine sunma kararı aldığını söyledi. Deneme üretimini 2004 yılında yaptıkları kefiri, aynı yıl Ekim ayından itibaren piyasaya çıkardıklarını, o zaman aylık 5 ton olan üretimin hızla arttığını anlatan Kılınç, 2005 yılı başından itibaren Türkiye genelinde dağıtıma başladıklarını kaydetti. Kefirin ticari amaçla üretimi konusunda TÜBİTAK-MAM ile bir yıl süren Ar-Ge çalışması yürütüldüğünü, araştırmanın kefirin gıda olarak besin değerini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Kılınç, bunun üzerine tüketimin yaygınlaşmasını sağlamak üzere, tüketicilere ve diyetisyenlere yönelik, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bir dizi tanıtım toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!