Türkler kartla Vanuatu’ya kadar uzandı, en çok harcamayı ABD’de yaptı

Güncelleme Tarihi:

Türkler kartla Vanuatu’ya kadar uzandı, en çok harcamayı ABD’de yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 00:00

Türk vatandaşlarının kredi kartlarını yaz aylarında hangi ülkelerde kullandığını inceleyen MasterCard, haritada bile yeri zor bulunan ülkelerde kart kullanıldığını belirledi. Buna göre geçen yaz Türkler, kartlarını en çok ABD’de kullandılar ama Vanuatu, Saint Kitts, Nevis Federasyonu gibi ülkelerde de harcama yaptılar.

MASTERCARD tarafından yapılan araştırma, Türk vatandaşlarının kredi kartlarını haziran-ağustos döneminde en fazla ABD’de kullandıklarını ortaya koyarken, bunu Avrupa ülkeleri izledi. Ancak asıl ilgi çeken Türkler’in kredi kartlarını Vanuatu Cumhuriyeti (Büyük Okyanus’un Güney Batısı’ndeki adalar topluluğu), Saint Kitts ve Nevis Federasyonu (Karayiplerde bir ada) ve Laos (Güneydoğu Asya’da Burma, Çin, Vietnam ve Kamboçya arasında) gibi adı pek duyulmamış ülkelerde bile kartlarıyla alışveriş yapmaları oldu.

En çok işlem ABD’de

Araştırmanın sonuçlarına göre, yaz döneminde yurtdışına çıkan Türk vatandaşları MasterCard kredi kartlarıyla en fazla alışverişi ABD’de yaptı. Bu ülkede Türkler 474 bin 658 kredi kartı işlemi gerçekleştirdi. ABD’yi 307 bin 962 işlemle İngiltere izlerken, işlem sayısına göre sıralama şöyle devam etti: "Almanya (131 bin 86), Fransa (67 bin 972), Kıbrıs (64 bin 552), İrlanda (62 bin 280), İtalya (54 bin 999), Rusya (37 bin 673), Kanada (32 bin 399) ve İspanya (30 bin 571)"

Harcama İtalya’da artıyor

Vanuatu, Saint Kitts, Nevis Federasyonu, Laos gibi ülkelere kadar gidip, kredi kartlarını kullanan Türk vatandaşları, işlem başına en çok harcamayı ise İtalya’da yapıyor. Türkler İtalya’da kredi kartlarıyla yaptıkları alışverişlerde ortalama 199 dolar harcarken, bu ülkeyi Fransa ve Rusya’da yapılan harcamalar izledi.

En çok dövizi Alman bıraktı

Aynı dönemde ülkemize gelen turistlerden MasterCard kredi kartları ile en fazla işlemi ise Almanya’dan gelenler yaptı. 333 bin 455 işlemle lider olan Almanlar’ı İngiliz (314 bin 353 işlem), Amerikan (171 bin 866 işlem), Hollandalı (161 bin 692 işlem) ve Rus (96 bin 300 işlem) turistler izledi. Veriler Türkiye’nin Makao Adası (Çin’in güneyinde) ve St. Vincent ve Grenadinler adası (Karayipler’de) gibi ülkelerden de turist aldığı gösterdi.

Türkiye’de en çok Ruslar harcıyor

YAPILAN
araştırma, Türkiye’ye gelen yabancı turistler arasında, kredi kartı ile en yüksek tutarlı işlemi Ruslar’ın gerçekleştirdiğni gösterdi. Rusların işlem başına harcama oranları 409 dolar olurken, İsviçre ve ABD’den gelen turistler de harcamalarıyla ilk 3’e girdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!