Türkler ’çok fonksiyonlu’ cep telefonu seviyor

Güncelleme Tarihi:

Türkler ’çok fonksiyonlu’ cep telefonu seviyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2006 00:00

Nokia’nın görüntülemeden Sorumlu Avrupa Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Direktörü Tuula Rytila Uotila, Türkiye’nin önemli pazarlarından biri olduğunu belirterek, "Cep telefonu satışlarında, kamera ve müzik bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de etkili.

Satınalma kararını vermede önemli rolü var. Multimedya bilgisayar olarak değerlendirdiğimiz Nseries ürünlerimiz Türk tüketicisine çok uygun. Bu yılın ilk çeyreğinde diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de en çok N70 modelimiz sattı. Nokia’nın multimedya bilgisayarlarının payı Türkiye’de bir hayli yüksek" dedi.

İNTERNET CEPTE OLACAK: Türkiye’deki satışlarından memnun olduklarını dile getiren Uotila, pazar paylarını koruyarak kullanıcı portföylerine gençler ve teknoloji liderleri gibi yeni hedef grupları eklemek istediklerini kaydetti. Uotila, müzik ve fotoğrafın Türk tüketicisini çeken en önemli uygulamalar olduğunu aktararak, internetin de cep telefonlarının tercih edilmesine önemli rol oynadığını ifade etti. Nokia olarak cep telefonlarında görüntüleme uygulamalarına dört yıldır yer verdiklerini hatırlatan Uotila, müzik çalarlar ve mobil TV’nin de çok önemli olduğunu, gelecekte internetteki her şeyin cep telefonlarında yer alacağını vurguladı.

500 MİLYON KAMERALI TELEFON: Uotila, dünyanın en büyük kameralı telefon üreticilerinden biri olduklarını belirterek, görüntüleme teknolojisindeki son trendler konusunda şunları söyledi: "Kameralı telefonlar dijital kameralardan daha hızlı ilerliyor. Dünyada şu anda 500 milyona yakın kameralı cep telefon kullanıcısı var. Nokia dünyanın en büyük kameralı telefon üreticisi. Bu pozisyonumuzu korumak istiyoruz. Multimedia bilgisayarlarımızda, kamera en önemli özelliklerden biri. Bu modellerde internet kullanımı da çok kolay. Rakiplerimiz kameralı cep telefonu üzerine odaklanıyor. Bizim yaklaşımımız ise, multimedia bilgisayar yönünde. Multimedia bilgisayarlar yeni tüketici alışkanlığı yaratacak. Üçüncü nesil (3G) ise, yeni fenomenler yaratacak ve yeni kullanım alışkanlıkları geliştirecek."

250 MİLYON ADEDİ BULUR: Nokia Başkan Yardımcısı Anssi Vonjoki, Nseries multimedia telefonları geçen yılın üçüncü çeyreğinde pazara sunmaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Çok işlevli cihaz pazarı 2006’da 100 milyon adete kadar büyüyecek. 2008’de 250 milyonu aşacak. Nokia Nseries multimedia bilgisayardan bir yıl içinde 5 milyon adet sattık. Nseries modellerimizle internete giriş değişiyor. Bütün modeller müziği destekiyor. Hard disk ve genişletilebilir hafıza kartı var. Fotoğraf çeken cep telefonları uzun süredir var. Ama fotoğraf ve video çeken multimedia bilgisayarlar yeni."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!