‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ global arenada

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ global arenada
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2023 07:00

Limak Şirketler Grubu’nun 2015 yılından bu yana yürüttüğü Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi, “Global Engineer Girls” (Küresel Mühendis Kızlar) başlığı altında uluslararası bir boyut kazanıyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, Limak Grubu’nun Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile Kuzey Makedonya Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hayata geçirdiği Global Engineer Girls Projesi’nin Kuzey Makedonya ayağı, başkent Üsküp’te gerçekleştirilen etkinlikle tanıtıldı. Kuzey Makedonya’da devlet üniversitelerinin elektroteknik, makine, inşaat ve iletişim teknolojileri mühendisliği bölümlerinde eğitimlerine devam eden 20 kadın mühendislik öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte projenin detayları paylaşıldı. Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) ve Kuveyt’in Mühendis Kızları projelerinden hareketle oluşturulan ve bu girişimleri tek çatı altında küresel boyuta taşıyan Global Engineer Girls, STEM alanlarında eğitim gören ve bu alanlarla ilişkili mesleklerde kariyer yapmak isteyen kadınların temsiliyetini artırmayı hedefliyor. Küresel düzeyde yaygınlaştırılması amaçlanan Global Engineer Girls, ilk aşamada Kuzey Makedonya ve Kosova’da uygulanacak.

Haberin Devamı

EĞİTİM VERİLECEK

Kuzey Makedonya’da başlatılan programa, 3 haftada 169 mühendislik öğrencisi başvurdu, 20 öğrenci kabul edildi. Burs desteğinden faydalanacak olan öğrencilere çeşitli alanlarda yetkinliklerini geliştirebilecekleri eğitimler verilecek.

DÜNYANIN EN İYİ 8 PROJESİNDEN BİRİ

Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, projeye küresel bir perspektif kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu programın, bu ülkedeki kadınların STEM alanları başta olmak üzere iş hayatında lider roller üstlenmelerinde katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Bu yıl Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) Davos’ta gerçekleşen yıllık toplantısında Türkiye’nin Mühendis Kızları’nın Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık alanında dünyanın en iyi 8 projesinden biri seçildiğini hatırlatan Özdemir, “Bu yıl 29 proje aday gösterilmiş. Bunların arasında ilk 8’e girmeyi başardık” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!