Türkiye'nin en büyük mobilya merkezi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en büyük mobilya merkezi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 12:35

"Türkiye'nin en büyük mobilya alışveriş merkezi", İnegöl ilçesinde, "Mobilya Kent" adıyla 225 bin metrekare alanda yapılıyor. Burada çok sayıda mağaza, 5 yıldızlı otel ile mescit, şapel ve havra bölümleri bulunacak.

Haberin Devamı

Mobilya Kent Kurucu Başkanı Haluk Özbek, yaptığı açıklamada, Bursa-Ankara karayolunda İnegöl girişinde tesisin inşaatına devam edildiğini söyledi.

Yatırımın maliyetinin 100 milyon doları bulmasını tahmin ettiklerini belirten Özbek, dünyanın belli yerlerinde de girişimci sanayicilerle yaygınlaştırmak istedikleri Mobilya Kent'in, Türkiye'nin en büyük mobilya alışveriş merkezi olacağını ifade etti.

Burasının, 100 sanayicinin ortak girişimiyle yapıldığı bilgisini veren Özbek, 100 bin metrekare olan ilk etabın 1 Ocak 2014'te hizmete girmesini planladıklarını anlattı.

Özbek, 2014 yılı ortalarında ikinci ve son etabın dahil edilmesiyle Mobilya Kent'in alanın 225 bin metrekareye ulaşacağını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Bu büyük alan içinde 5 yıldızlı bir otel ve 50 bin metrekarelik fuar alanı bulunacak. 100 mağazalık alanımız olacak. Yine yardımcı modüllerle beraber özellikle İnegöl'ün diğer markası olan İnegöl köftesine ayrılmış alanlarımız var. Nasip olursa Mobilya Kent'le ülkemizin 2023 ihracat hedefine 1 milyar dolarlık bir katkı koymak istiyoruz. Şu anda Mobilya Kent üyelerinin 200 milyon dolara yakın mobilya ihracatı var. Mobilya Kent, ülkede ilk kez Türkiye'nin 100 sanayicisinin ortak uluslararası kurumsal pazarlamasına da hizmet edecek. 5 kıtada 100 ülkeyi temsil edecek bir temsil grubu, ofis yatırımları düşünüyoruz."

Haberin Devamı

 "Bin kişiye daha iş kapısı açılacak"
Mobilya Kent'te, 110'ar metrekarelik şapel ve havra ile 250 metrekarelik mescit de yapılacağına dikkati çeken Özbek, fuar dönemlerinde cuma günleri oluşabilecek yoğunluğu da dikkate aldıklarını ve bu amaçla 3 bin metrekare alan ayırdıklarını belirtti.

Tesiste bini aşkın kişinin istihdam edilmesini hedeflediklerini anlatan Özbek, "Mobilya Kent'te yer alan sanayici arkadaşlarımızın zaten fabrikalarında 10 binin üzerinde kişi çalışıyor. Bin kişiye daha iş kapısı açılacak" ifadesini kullandı.

Haluk Özbek, İnegöl'ün, dünyanın 150 ülkesine ihracat yaptığına işaret ederek, ilçenin tüm endüstrileriyle dış satımının 1 milyar dolar civarında olduğunu ve bu miktarın sadece mobilyadan sağlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!