Türkiye'den bir banka alacağız

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden bir banka alacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 09:46

Rusya'nın devlete ait ülkenin en büyük bankası olan ve adı Denizbank'ın taliplileri arasında geçen Rus Sberbank'ın Başkan Yardımcısı Sergey Borisov, Rus tarafının Türkiye'den bir banka satın almak için çalışma yaptığını söyledi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise Denizbank'ın Dexia için önemine ilişkin “kaşıkçı elması gibi” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Borisov, Moskova'da Türkiye ve Rusya'dan iş dünyasının çatı kuruluşları APORA-KOSGEB-TUSKON ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi için üçlü işbirliği anlaşması imzaladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Siberbank'ın Türkiye'deki Denizbank'ı satın almak istediği yolundaki haberlerin hatırlatılması üzerine Borisov, Türkiye'den hangi bankayı satın alacakları konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu belirterek, "Ancak Rus tarafının Türkiye'de bir banka satın almak için çalışmalar yaptığı kesin" ifadesini kullandı.

Borisov, Siberbank'ın Türkiye'yi de faaliyette bulunduğu coğrafyalar arasına katmasının çok doğru bir karar olduğunu belirterek, "Bankaların müşterilerini takip etmesi gerekiyor. Örneğin Siberbank Avusturya'ya çok başarılı bir şekilde yerleşti. Coğrafya genişlemesini devam ettireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Denizbank'a teklifte bulunulduğu veya bulunulacağı konusunda bilgisinin olmadığını kaydeden Borisov, " belki daha alt kademelerde böyle bir planlama yapılıyordur, ancak benim katıma gelen bir şey yok. Ancak bizim Türkiye pazarına mutlaka girmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Rus İnterfaks ajansı Siberbank'ın Denizbank ile ilgilendiği, bu konuda fiyatın belirleyici olacağını ileri sürmüştü. Siberbank'ın daha önce de Garanti Bankası ve Güney Afrikalı Standard Bank'ın Türkiye'deki şubesinin hisselerini satın alabileceği ileri sürülmüştü.

ATEŞ: DENİZBANK KAŞIKÇI ELMASI GİBİ

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise Denizbank'ın satışıyla ilgili bu  noktada herhangi resmi bir gelişmenin ve kendilerine intikal eden herhangi bir  kararın söz konusu olmadığını bildirdi.

Ateş, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ile  gerçekleştirilen “İSTESOB Akıllı Kart”ın tanıtıldığı basın toplantısı öncesinde  gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bankanın şu anda “aslanlar gibi yoluna  devam ettiğini” söyledi.

Ateş, Denizbank'ın şu anda 500'in üzerinde şubesi bulunduğunu, 11 bin tane de  “denizci kaptanı” olduğunu belirten Ateş, bankanın Dexia için önemine dair bir  soruya, “Bu, Türkiye için önemli bir kurum. Kaşıkçı elması gibi... Topkapı'daki  en değerli, nadide şey nedir diye sorduğunuzda kaşıkçı elması derler” yanıtını  verdi.

Haberin Devamı

Denizbank'ın  yüzde 75'i, Ekim 2006'da 2 milyar 437 milyon 386 bin dolara Fransız-Belçika  ortaklığı olan bankacılık grubu Dexia'ya satılmıştı. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu'nda Denizbank'ın yanı sıra, 6 yerli ve  3 uluslararası finansal iştirak, 4 yerli finansal olmayan iştirak ve Bahreyn'de  bir şube bulunuyor. DenizYatırım, EkspresYatırım, DenizYatırım Ortaklığı,  DenizPortföy Yönetimi, DenizLeasing, DenizFaktoring, Intertech, DenizKültür,  Bantaş ve Pupa grubun yerli, Eurodeniz, DenizBank AG ve CJSC Dexia Bank ise  uluslararası iştiraklerini oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!