Türkiye’de yılın otomobili seçildi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de yılın otomobili seçildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2023 07:00

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 8’inci kez gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasında Nissan X-Trail, yılın otomobili olarak seçildi.

Haberin Devamı

Düzenlenen yarışma sonucunda OGD üyelerinin puanlarıyla birinciliği elde eden Nissan X-Trail, 3 bin 580 puan alarak finale kalan yedi otomobil arasından birinci oldu. OGD tarafından Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen final gecesi ve ödül töreninde ayrıca üç farklı kategorideki birinciler de belirlendi. ‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülünü Iğdır ve Kars’ta düzenlenen Dacia Jogger lansmanı alırken, ‘Yılın İnovasyonu’ ödülü ‘arka koltuk ekran deneyimi’ ile BMW 7 serisine ve ‘Yılın Tasarımı’ kategorisi ödülü de Peugeot 408’e verildi.

7 ARAÇ FİNALE KALDI

Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışması’nın ilk etabında; 33 aday otomobil arasından 64 otomotiv gazetecisinin oylarıyla en fazla puan alan yedi otomobil finalde yer almaya hak kazandı. Finale kalan modeller tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. İkinci etapta ise; BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408, Toyota Corolla Cross finale kalmaya hak kazandı. Birinci seçilen Nissan X-Trail “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Haberin Devamı

‘YURTDIŞI DA TAKİP EDİYOR’

Törende konuşan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, “Yılın Otomobili bir marka haline geldi. Türkiye’deki otomotiv firmalarının yanı sıra yurtdışındaki ana merkezler tarafından da takip ediliyor. Bu OGD ve Yılın Otomobili organizasyonunun başarısını gösteriyor” dedi. Nissan X-Trail’in birinci olarak seçilmesinden sonra Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem de yaptığı konuşmada otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!