Türkiye yükseliyor yabancı sigortacının iştahını kabartıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yükseliyor yabancı sigortacının iştahını kabartıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 00:00

Avrupa’nın ilk 15 sigorta şirketi arasında yer alan BNP Paribas Cardif, geçen yıl BNP Paribas Cardif bünyesine katılan Fortis Emeklilik ve Hayat’ın faaliyetlerini bundan sonra BNP Paribas Cardif Türkiye çatısı altında toplayarak, ‘BNP Paribas Cardif Emeklilik’ markası altında sürdürecek.

Haberin Devamı

BNP Paribas Cardif İş Ortaklıkları Kanalı Başkanı Jean-Bertrand Laroche, Türkiye pazarına 2007 yılında girdiklerini hatırlatarak, “Türkiye’yi çok ümit vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Yükseliş trendini sürdürecek olan Türk pazarı konusunda son derece iyimseriz” dedi.

Satın alma planı yok

Türkiye’nin özellikle 80 milyonu bulan genç-dinamik nüfusu ve hızlı büyümesi ile Avrupa’nın yıldız ülkesi olduğunu kaydeden Laroche, “Türkiye gelişmiş ülkeler arasında en güçlü büyümeye sahip ülke. Fransa özellikle sigortacılık alanında bu pazara ilk giren ülkelerden biri. Bizim için büyümede kilit ülkelerden biri. Türkiye’de şu anda organik büyümeye odaklandık. Büyüme hedefinde satın alma ve birleşme konusunda herhangi bir planımız şu anda. Bu konudaki gelişmeleri zaman gösterecek” diye konuştu. Laroche, şunları anlattı: “Özellikle dağıtımda banka sigortacılığının çok önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Pazarı ve sigortacılığı ciddi büyütmemiz gerekecek. Bugün itibariyle Türk pazarına yönelik yabancı oyuncuların çok büyük iştahı var.”

Haberin Devamı

Yardım alabiliriz

Laroche, Türkiye’de BNP Paribas’nın ortağı Çolakoğlu Grubu’na ait Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile sigortacılıkta birlikte çalışmamalarına ilişkin ise şunları söyledi: “Türkiye’de işimizi geliştirmek için Çolakoğlu’nun yardımına ihtiyacımız olursa mutlaka bize yardımcı olacaklardır. Buna hiç şüphem yok. Biz genelde yüzde 100 sahip olduğumuz bir yapıyla hareket ediyoruz. Dünya çapında  bizim şirketlerimiz çok farklı oyunculara hizmet veriyor. Bu oyuncular da birbiriyle rekabet ediyor.”

833 milyon TL fon

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir ise, BNP Paribas Cardif Emeklilik’in 2011 Temmuz itibariyle katılımcı fon tutarının 420 milyon lira olduğunu, 82 bin katılımcı ile yüzde 3 pazar payına uluştığını bunu 3 yıl içinde yüzde 5 pazar payına çıkaracaklarını söyledi. Müşteri sayısının 2013 yılında 152 bine ulaşmasını öngördüklerini belirten Kişmir, “2013 yılında 833 milyon lira olmasını hedefliyoruz” dedi.

TEB’le 20 yıllık anlaşma

Haberin Devamı

BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, BNP Paribas Cardif Emeklilik’in TEB ile 20 yıllık  bir dağıtım anlaşması yaptığını belirterek, “Aynı anlaşma kapsamında tasarruf veya birikim alanındaki sigorta ürünleri de pazarlanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!