‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni hayata geçiriyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni hayata geçiriyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 07:00

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yeşil OSB’lere dönüşümü hızlandırmak adına Dünya Bankası Türkiye OSB Projesi ile 300 milyon dolarlık finansman kullandırıyoruz. Proje ile Türkiye’deki seçilmiş OSB’lerin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde 19 fabrikanın toplu açılış törenine katılan Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada sanayi işletmelerinin etkin ‘yeşil dönüşüm’ünü sağlamak üzere Dünya Bankası işbirliğinde 450 milyon dolar bütçeli Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin de hayata geçirileceğin haberini verdi.

4 BİN 300 KİŞİYE İŞ

Tören alanına kendi kullandığı Togg otomobille gelen Bakan Kacır, açılışı gerçekleştirilecek 19 üretim tesisinin toplam 10.6 milyar liralık yatırım içerdiğini belirtti. Kacır, “Tekstilden metal sanayine, makineden kimya sanayine kadar farklı alanlardaki bu fabrikalar Kırklareli’ne ve ülkemize değer katacak. En az 4 bin 300 kişiye istihdam yaratılacak. Bu fabrikalarda üretilen ürünler sadece iç piyasaya sunulmakla kalmayacak, ihracatla da ekonomimize katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!