Türkiye yerli malı tank üretecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yerli malı tank üretecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 12:27

Milli Savunma Bakanlığı, yerli tank üretimine yönelik proje için harekete geçti. Bakanlığa bağlı Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tank üretimine dönük ihale açarken, proje, milli imkanlarla tankların Türkiye'de üretimini öngörüyor.

SSM tarafından yapılan ihale duyurusunda, milli imkanlarla tank üretimi (MİTÜP) projesinde, Teklife Çağrı dosyalarını almaları için yerli firmalara, 17 Şubat 2006 tarihine kadar süre verildi. SSM'nin daha önceki savunma amaçlı tedarik projelerinde olduğu gibi, bu süre içinde alınacak teklife çağrı dosyaları ile ilgili ihaleye katılmak isteyen firma veya firma gruplarından, belirlenecek ileri bir tarihte teklifleri alınacak.

AMAÇ, MİLLİ İMKANLARLA ÜRETİM

Türk Savunma sanayinin gelişmesi amacıyla, bazı üretim projelerinde Türk savunma sanayiinin geliştirilmesi ve yerli katkı payı oranlarının arttırılmasını amaçlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 'Milli Tank” projesinde de aynı yöntemi izleyerek, üretimi öngörülen tankın milli imkanlarla yapılması yönünde karar aldı.

Bu doğrultuda, SSM'nin söz konusu MMilli İmkanlarla Tank Üretimi projesi'ne, Türkiye'de yerleşik ve %50'den fazla sermayesi Türk gerçek ve tüzel kişileri, Askeri Otomotiv (paletli veya tekerlekli araç) tasarımı ve üretiminde faaliyet gösteren ve ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş askeri araç (paletli veya tekerlekli) ürünü olduğunu belgeleyen, istekli, yurt içi firmalar katılabilecekler. SSM'nin belirlediği program doğrultusunda, teklife çağrı dosyalarını alan firmalara, daha sonra belirlenecek bir tarihte teklifleri alınarak, değerlendirme süreci başlatılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!